GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Bahçeli'den AYM çıkışı!

Bahçeli

Bahçeli'den AYM çıkışı!

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi adımına yönelik değerlendirmelerde de bulundu. "Gazi Meclis, Anayasa Mahkemesi'nin vesayeti altında değildir" diyen Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi PKK'lı ve FETÖ'cülerin can simidi olmuştur. AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.

ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2024 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, Millet İttifakı'nın kayıp yıllarını 31 Mart'ta sona ereceğini belirterek, merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin tek ses, tek yürek olacağını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı evine göndereceklerini söyledi. 

Güçlü yasama, kararlı yönetimden yana olduklarını belirten Bahçeli, yönetimde birlik ve dirlik anlayışında olduklarını ifade ederek, "MHP ve Cumhur İttifakı varsa elbette umut vardır, duruş vardır diyerek milli özlemlere ulaşmak da mukadder olacaktır" dedi. Bahçeli, amaçlarının ayrışmadan yerelde iktidar olmak olduğunu söyledi.

Bahçeli, dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

"Netenyahu Lahey'de yargılanmalıdır" diyen Bahçeli, "Herkes sussa da biz susmayacağız. Zalima 'zalim' diyeceğiz dedi.

YARGITAY'IN ANAYASA MAHKEMESİ ADIMI

Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi adımına yönelik değerlendirmelerde de bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın AYM adımıyla ilgili, "Yargıtay görevinin gereğini yapmıştır. AYM ile Yargıtay arasında cepheleşme ve suç duyurusuna kadar varan süreç, devlet krizi değil böyle görmek isteyenlerin sefil uydurmasıdır. Gazi Meclis Anayasa Mahkemesi'nin vesayeti altında değildir" açıklamasını yaptı.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki sürecin bir devlet ya da rejim krizi olmadığını ifade ederek, "Böyle göstermek isteyen siyasi partilerin sefil uydurmuası ve kuruntusudur. Kriz bekleuyenleri avuçlarını yalayacaklar, heveslşeri kursaklarında kalacaktır" dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi görevinin gereğini eksiksiz yaptığını ifade eden Bahçeli, "Yargıya saygı mecburidir. Bu kararın gereği TBMM'de yapılmalıdır" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bahçeli'den aym çıkışı!

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı

Çorum Mecitözü’ne 280 milyonluk dev kültür yatırımı... Çorum Hitit Kültür Merkezi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Belediye Başkanı Cin'i Kabul Etti

Bursa Kuzey Gişeleri’nde tehlikeli manevra!