Bakan Akar: Hedeflerin tamamı ele geçirildi

Bakan Akar: Hedeflerin tamamı ele geçirildi

Bakan Akar: Hedeflerin tamamı ele geçirildi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kilit Operasyonu ile şu an itibarıyle planlanan hedeflerin tamamının ele geçirilmiş durumda olduğunu kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’na devam ediyor.

Harekât Merkezinde Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen hava hücum harekâtını takip eden Bakan Akar, sahadaki son duruma ilişkin bilgi alarak harekâta katılan birliklerin komutanları ile video telekonferans toplantısı gerçekleştirdi.

Irak’ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla Pençe-Kilit Operasyonu’nun başlatıldığını dile getiren Bakan Akar, uzun süreden beri yapılan hazırlık ve koordinasyonu müteakip dün akşamdan bu yana başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şu an itibarıyle planlanan hedeflerin tamamı ele geçirilmiş durumda olduğunu söyledi. "Arkadaşlarımız görevlerini başarıyla gerçekleştirdi" diyen Bakan Akar, "Teröristlere ait tespit edilen barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargâhlar hava harekâtı ve ateş destek vasıtalarıyla büyük bir başarıyla tahrip edilmiştir. Arama-tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Sayının önümüzdeki saatlerde, günlerde daha da artmasını bekliyoruz" dedi.

“Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarımızın katıldığı operasyon planlandığı gibi başarılı bir şekilde devam etmektedir.” açıklamasında bulunan Bakan Akar, terör yuvalarının bir an önce ortadan kaldırılması için faaliyetlerimiz en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.

https://youtu.be/02xX2xzeD5U


Haber Kaynak : İGFA

Mazıdağı'nda İçme Suyu Sorunu Çözüldü

İZMEK, Altı Yeni Mahallede Kurs Merkezleri Açtı

Şahinbey Belediyesi, Sınava Hazırlanan Öğrenciler İçin Eğitimci Buluşması Düzenledi

Bakan Göktaş, Hayırda Yarışanlar Buluşması'nda Konuştu

İzmit'te Dünya Engelliler Günü'nde Ortak Yaşam ve Erişilebilirlik Vurgusu Yapıldı

Karatay Belediyesi Şeb-i Arus'ta Sıcak İkramlarla Misafirleri Ağırlıyor

Tepebaşı ve Altıeylül Belediyeleri Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Bakan Tunç'tan 17-25 Aralık Açıklaması: Milli İrade Üzerinde Güç Tanımıyoruz

İzmit Belediyesi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nü Etkinliklerle Kutlayacak

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Telesiyej Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

İzmit'te 5 Aralık Kadın Hakları Günü Paneli Düzenlendi

Havayolu Gümrük Beyan Sistemi'nin Hukuki Çerçevesi Genelge ile Belirlendi

İzmit'te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kortej ve Etkinliklerle Kutlandı

İzmit Belediyesi, İlçedeki Kıbrıs Gazilerini Evlerinde Ziyaret Etti

Güney Marmara Otoyolu, Sanayi Üretim Merkezlerini Birbirine Bağlayacak