Bakan Akar'dan NATO'da yoğun diplomasi

Bakan Akar

Bakan Akar'dan NATO'da yoğun diplomasi

Milli Savunma Bakanı iki gün süren toplantıların yanı sıra NATO Karargâhta yoğun bir diplomasi trafiği de yaşadı.

ANKARA (İGFA) - Brüksel'deki NATO Karargâhında gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı tamamlandı. İki gün süren toplantıların yanı sıra  karargâhta ayrıca Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı gerçekleştirildi. Söz konusu toplantı ve oturumlarda Türkiye'yi, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar temsil etti.

Bakan Akar, toplantıların yanı sıra gerçekleştirdiği ikili görüşmelerle yoğun bir diplomasi trafiğini de hayata geçirdi. NATO Karargâhındaki ilk görüşmesini Hırvatistan Savunma Bakanı Mario Banozic ile gerçekleştiren Bakan Akar daha sonra Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile bir araya geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşen Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ve İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile de ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

https://youtu.be/0TZnook0DZ8

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ile ayaküstü görüşen Bakan Akar, Ege'de tansiyonun yükseldiği bir dönemde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile de bir araya geldi. Bakan Akar, NATO üyeliği süreci devam eden Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ve İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in yanı sıra Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile de ayaküstü görüştü.

Görüşmelerde Bakan Akar tarafından, Türkiye’nin NATO’nun 70 yıllık üyesi ve ikinci büyük ordusu olarak Avrupa-Atlantik güvenliğine sağladığı katkı ifade edildi. Türkiye’ye uygulanan ihracat kısıtlamalarının Avrupa-Atlantik güvenliğini zayıflattığı belirtildi. Bunların yanı sıra Bakan Akar tarafından terör örgütü PKK/YPG başta olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadelede dayanışma beklentisi dile getirildi. Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirilen destek ile Türkiye’nin ateşkesin sağlanması, gerginliğin azaltılmasına yönelik çalışmalarını aktaran Bakan Akar, diplomasinin önemine vurgu yaparak Türkiye’nin diplomatik çabalarının sonuçlarının tahıl anlaşması ve esir değişimi ile alındığını belirtti. Görüşmelerde, diğer ikili, bölgesel savunma ve güvenlik konuları ile savunma sanayisi iş birliği de ele alındı.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bakan akar'dan nato'da yoğun diplomasi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Yangın Sonrası İnceleme Yaptı ve Cenaze Törenine Katıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kazantaş Köyü Sakini Gönül Türkyılmaz'ı Son Yolculuğuna Uğurladı

Kütahya'da Türk Halk Müziği Çocuk Korosu Seçmeleri Tamamlandı

Kartal'da Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Düzenlendi

Karabük Belediyesi 18 Ayda 9 Yeni Araç Temin Etti

Gülben Ergen Amerika turnesine Dallas’tan başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kışlık Çiçek Alımı İçin İhale Açtı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bayramı'nda Blues Akşamı Düzenliyor

Pamukkale'de Cumhuriyet Coşkusu Çocuk Tiyatrosuyla Başladı

İpekyolu'nda Kadın Ormanı Projesi Hayata Geçirildi

BBL PCIFIC'in şampiyonluk zaferi Keçiören'de coşkuyla kutlandı

Meram'da Yüzyıllık Mağara Peyniri Geleneği Şölene Dönüştü

Bozüyük Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Yeni Sezon Çalışmalarına Başladı

Emine Erdoğan Siirtlilerle Buluştu, Kültür Mirasını Anlattı

Gün Sazak'ın hayatını anlatan '169 Gün' belgeselinin galası Keçiören'de yapıldı