Bakan Bolat'ın Afgan çobanlarla ilgili açıklaması çarpıtıldı... Bakanlık açıklama yaptı

Bakan Bolat

Bakan Bolat'ın Afgan çobanlarla ilgili açıklaması çarpıtıldı... Bakanlık açıklama yaptı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın bir çok ilde hayvancılık faaliyetiyle uğraşanların çoban ihtiyacı olduğunu ve eleman bulamadıklarından hareketle bu boşluğu ancak Afgan çobanlarla doldurduklarını sıklıkla ifade ettiklerini belirttiği açıklamalarının çarpıtılarak gazetede yayımlandıktan servis edilmesi üzerine Bakanlık'tan kamuoyuna yazılı açıklama yapıldı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye'de tarım ve hayvancılık sektörlerindeki fahiş fiyatlar ve üretimdeki eleman eksikliği gündemdeki yerini korurken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamalarının çarpıtılarak gazetede yayımlandıktan sonra sosyal medyada operasyonel amaçla servis edildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesiyle terörün etkisi yok edildiği, ve bölge ekonomisinin tarım ve hayvancılıkla yeniden canlandığı kaydedildi.

Doğu bölgeler başta olmak üzere bir çok ilde hayvancılık faaliyetiyle uğraşan çoban ihtiyacı olduğunu ve eleman bulamadıklarından hareketle bu boşluğu ancak Afgan çobanlarla doldurduklarını sıklıkla ifade ettiklerini kaydedilen açıklamada, "Sayın Bakanımızın açıklamasında da bu bilgi ifade edilmiştir. Bu durumun piyasayı etkilediğinin altı çizilmektedir. Tamamen piyasa mekanizmasıyla ilgili bir sosyolojik tespit yapılmış olup, çoban istihdamı ile ilgili yapılan tespitleri içeren cümle bilinçli ve kasıtlı şekilde çarpıtılmaktadır. Gece gündüz ülkemizin refah ve esenliği için yapılan çalışmaları, kelime cımbızlama ve bağlamından kopararak istismar taktiği ile örtmeye kalkanlar beyhude çaba içindedir. Sayın Ticaret Bakanımız, yanındaki resmi ve özel sektör heyeti ile beraber, Brüksel de bu sabah ve öğleden sonra AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve komisyon yetkilileri ile bir yıllık gayret ve çalışmaların ürünü olarak Türkiye-AB yüksek düzeyli ticaret diyalogu toplantılarını başlatacak ve yürütecektir" ifadeleri yer aldı.


Haber Kaynak : İGFA

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele

TOFAŞ’ın ligdeki rakibi Bahçeşehir Koleji