Bakan Bozdağ yargıyı hedef alanları kınadı

Bakan Bozdağ yargıyı hedef alanları kınadı

Bakan Bozdağ yargıyı hedef alanları kınadı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görülmete olan dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları hedef alanları, hakaret ve tehdit edenleri kınadı.

ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı davası kararları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hakimlerin görevlerinde bağımsız olduklarının altını çizdi.

"Beklentiye göre karar verdiği zaman “Ankara’da hakimler ve mahkemeler var” demek, beklentiye göre karar verilmediğinde “Hakimleri ve mahkemeleri suçlamak”, kararları,beklentiye uygunluğa ya da siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek, hukuk devleti ile bağdaşmaz" diyen Bakan Bozdağ, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır. İstediği gibi karar çıkmadığında mahkemeleri “Kurgulanmış mahkeme”, verilen kararları da “Talimatla verilmiş kararlar” olarak nitelemek, hakimlere ve yargıya açık bir hakarettir" dedi.

Bozdağ, paylaşımında, "Görülmekte olan bir dava üzerinden yargıyı, hakim ve savcıları hedef alanları,hakaret ve tehdit edenleri kınıyorum" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1518942136552628230

Haber Kaynak : İGFA

Bursa'da Serme Mahallesi'ne mevsimlik işçi konukevi ve taşıt kantarı

Bursa Büyükşehir Belediyesi sel ve taşkın tatbikatı gerçekleştirdi

Şanlıurfa'da 17. Aşure Şenliği Düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Nazmiye Ak, Bocce Dünya Şampiyonası'nda üçüncü oldu

Kültür Fabrikası'nda 'Türkiye'de 1950'den Günümüze Sanat' söyleşileri başladı

Bursa'da İklim Değişikliği ve Su Krizi Masaya Yatırıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey Kestel'de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa'da 'Romeo ve Juliet' Sahnelendi, Başkan Dutlulu Seyircilerle İzledi

Manisa'da 1906 Üreticiye 525 Ton Hububat ve Yem Tohumu Desteği

Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Nötr Şehirler Ağı'na Katıldı

MHP Şuhut'ta 'Hayırlı Günler Komşum' Ziyaretleri Gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Cenaze Törenlerine Katıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Tokat AK Parti İl Başkanı'nın Oğlunun Düğün Törenine Katıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, Karşıyaka'daki Yeni Merkezinde Hizmete Başladı

Denizli 12. Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı Başlıyor