Bakan Göktaş, yetim depremzede çocuklarla lunaparka gitti

Bakan Göktaş, yetim depremzede çocuklarla lunaparka gitti

Bakan Göktaş, yetim depremzede çocuklarla lunaparka gitti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden çocuklarla çarpışan araba, dönme dolaba bindi, çocukların geçirdiği keyifli dakikalara eşlik etti

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden çocuklarla lunaparka gitti, çocukların geçirdiği keyifli dakikalara eşlik etti.

Bakan Göktaş, Hatay programı kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden Hataylı çocuklarla bir araya geldi.

Onlarla yakından ilgilenen Göktaş, çocukların isteği üzerine onlarla lunaparka da gitti. Burada aralarında devlet himayesinde olanların da bulunduğu çocuklarla çarpışan araba, dönme dolap gibi oyuncaklara binen Göktaş, çocukların geçirdiği keyifli dakikalara eşlik etti.

Göktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Hatay’da bir araya geldiği çocuklarla daha önce de Beşiktaş -Atakaş Hatayspor maçını Tüpraş Stadı’nda birlikte izlediklerini hatırlatan Göktaş, “İlk defa uçağa binen, ilk defa İstanbul’a giden çocuklarımızla orada da güzel vakit geçirmiştik” diye konuştu.

Hatay’da onlarla bir araya gelerek hem İstanbul ziyaretine dair anılarını tazelediklerini hem de lunaparkta eğlenceli vakit geçirdiklerini aktaran Göktaş, “Onların neşelerine ortak olmak bizleri ayrıca mutlu etti” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bakanlık olarak da ilk andan itibaren bölgede hızlı bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Göktaş, “Tüm imkanlarımızı seferber ederek psikososyal destek ekiplerimizle depremden etkilenen kardeşlerimizin yardımına koştuk” dedi.

Göktaş, depremden etkilenen kentlerdeki çalışmalara aktif şekilde devam ettiklerini belirterek, “Vatandaşlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. O gün yaşadığımız zorlu günleri geride bırakırken, geçmişten gelen kardeşlik mirasıyla daha güçlü bir şekilde geleceğe yürüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Aydınlık yüzlerine bakarak heyecanlandığımız çocuklarımız yarınların güçlü Türkiye’sini tesis edecek en zengin cevherimizdir” sözünü anımsatan Göktaş, “Bu inançla, çocuklarımızı geleceğe en güzel şekilde hazırlayacak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Antep işi nakışı UNESCO yolunda

MEB'den liseler arası aşçılık yarışması

Reklamcılıkta 2030 vizyonu... Dijital artık yan mecra değil, omurga

İstanbul Yeşilköy Pazarı’nda elektrik sorunu tarihe karıştı

Salomon Cappadocia Ultra Trail 12. Kez Kapadokya’da... Binlerce sporcu dünya mirasında koşacak!

Tamer Karadağlı’dan Gaziantep Şehir Tiyatrosu’na ziyaret

Dış ticarette 32 il 1 milyar doları aştı!

Konya Karatay Belediyespor yeni sezona hazır

Genç lojistikçiler 23 Ekim’de İstanbul’da yarışacak

İstanbul Beylikdüzü 'engelsiz iletişim'den yana

Bursalı yerel zincirler Perakende Zirvesi'ne akın etti

Arjantin Başkonsolosu Vivas’tan İzmir'e ziyaret

Kuzeyde sağanak, güney ve batıda mevsim normalleri

İstanbul Bakırköy’de engelsiz yaşam için yeni adım

İstanbul’da zehir tacirlerine darbe: 6 ilçede 11 tutuklama