Bakan Koca'dan 'Uzmanlık Eğitiminde Adalet' teşekkürü

Bakan Koca

Bakan Koca'dan 'Uzmanlık Eğitiminde Adalet' teşekkürü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uzmanlık Eğitiminde Adalet Kanunu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kanunun Resmi Gazete'de yayınlandığı belirten Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür etti.

ANKARA (İGFA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 Nisan'da TBMM'de kabul edilen, içeriğini "Uzmanlık Eğitiminde Adalet" başlığı altında özetledikleri 7394 sayılı kanunun ilgili maddelerinin Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Kanunu onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını arz eden Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı tweet dizisinde 8 maddelik sonuca ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"SONUÇ: 1 - Asistanlarımız, Üniversitelerimizde ve Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi. Üniversite Hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin kadro farkından kaynaklanan eşitsizliklere SON VERİLDİ.
SONUÇ: 2 Bakanlığımız kadrosuyla üniversitelerde uzmanlık eğitimi yapan asistanların, eğitimlerini tamamladıklarında şu an görevlendirme süresi kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.
SONUÇ: 3 Bakanlığımız kadrosuyla üniversitede tıp, diş hekimliği, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlardan artık yüklenme senedi, kefalet senedi ALINMAYACAK.
SONUÇ: 4 Bu kadrolarda uzmanlık eğitimini herhangi bir sebeple sürdürmeyenlerin hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.
SONUÇ: 5 Halen bu kadrolarda uzmanlık eğitimi devam eden hekimlerin ilave hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.
SONUÇ: 6 Sağlık Bakanlığı adına uzmanlık eğitimi alan asistanlarımıza eğitimleri süresince yapılan ödemeler için artık borç ÇIKARILMAYACAK.
SONUÇ: 7 İstifa etmiş olduğu halde son TUS sınavı ile bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler (bir defaya mahsus), beklemeden eğitimlerine BAŞLAYACAK.
SONUÇ: 8 Yürürlüğe giren, kendi aramızda adına “Asistanlıkta Adalet” kanunu :) diyebileceğimiz yasal düzenleme ile Üniversitelerimizdeki kadro kısıtlılığı sorunu AŞILACAK."

Bakan Koca ayrıca paylaşımında borçlu oldukları açıklamayı da yaparak, "TUS sonuçları 31 Mart'ta açıklandı. Alışageldik şekilde, kontenjanların da aynı gün açıklanması gerekiyordu. Takdir edersiniz ki, şu an 15 günü bulan gecikmenin sebebi netleşmiş bulunuyor. Anlayışınız için teşekkür ederim. Birkaç güne daha ihtiyaç var" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1514889920107753482

Haber Kaynak : İGFA

Yeşilay'dan bağımlılıklarla mücadelede küresel liderlik

İstanbul Enerji AŞ geleceğe güç verdi

Ampute maçında gol düellosu

Büyükakın: Sanat ve doğa Kocaeli’nde buluşuyor

Tırnak sanatına yeni bir soluk

Bakırköy’de su baskını sorunları bir bir çözülüyor

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!