Bakan Koca'dan 'Uzmanlık Eğitiminde Adalet' teşekkürü

Bakan Koca

Bakan Koca'dan 'Uzmanlık Eğitiminde Adalet' teşekkürü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uzmanlık Eğitiminde Adalet Kanunu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kanunun Resmi Gazete'de yayınlandığı belirten Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür etti.

ANKARA (İGFA) - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 8 Nisan'da TBMM'de kabul edilen, içeriğini "Uzmanlık Eğitiminde Adalet" başlığı altında özetledikleri 7394 sayılı kanunun ilgili maddelerinin Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Kanunu onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını arz eden Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı tweet dizisinde 8 maddelik sonuca ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"SONUÇ: 1 - Asistanlarımız, Üniversitelerimizde ve Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi. Üniversite Hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin kadro farkından kaynaklanan eşitsizliklere SON VERİLDİ.
SONUÇ: 2 Bakanlığımız kadrosuyla üniversitelerde uzmanlık eğitimi yapan asistanların, eğitimlerini tamamladıklarında şu an görevlendirme süresi kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.
SONUÇ: 3 Bakanlığımız kadrosuyla üniversitede tıp, diş hekimliği, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlardan artık yüklenme senedi, kefalet senedi ALINMAYACAK.
SONUÇ: 4 Bu kadrolarda uzmanlık eğitimini herhangi bir sebeple sürdürmeyenlerin hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.
SONUÇ: 5 Halen bu kadrolarda uzmanlık eğitimi devam eden hekimlerin ilave hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.
SONUÇ: 6 Sağlık Bakanlığı adına uzmanlık eğitimi alan asistanlarımıza eğitimleri süresince yapılan ödemeler için artık borç ÇIKARILMAYACAK.
SONUÇ: 7 İstifa etmiş olduğu halde son TUS sınavı ile bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler (bir defaya mahsus), beklemeden eğitimlerine BAŞLAYACAK.
SONUÇ: 8 Yürürlüğe giren, kendi aramızda adına “Asistanlıkta Adalet” kanunu :) diyebileceğimiz yasal düzenleme ile Üniversitelerimizdeki kadro kısıtlılığı sorunu AŞILACAK."

Bakan Koca ayrıca paylaşımında borçlu oldukları açıklamayı da yaparak, "TUS sonuçları 31 Mart'ta açıklandı. Alışageldik şekilde, kontenjanların da aynı gün açıklanması gerekiyordu. Takdir edersiniz ki, şu an 15 günü bulan gecikmenin sebebi netleşmiş bulunuyor. Anlayışınız için teşekkür ederim. Birkaç güne daha ihtiyaç var" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1514889920107753482

Haber Kaynak : İGFA

Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı

Yandex, kontrolsüz yaya geçitleri için sürücüleri uyaracak

Antep işi nakışı UNESCO yolunda

MEB'den liseler arası aşçılık yarışması

Reklamcılıkta 2030 vizyonu... Dijital artık yan mecra değil, omurga

İstanbul Yeşilköy Pazarı’nda elektrik sorunu tarihe karıştı

Salomon Cappadocia Ultra Trail 12. Kez Kapadokya’da... Binlerce sporcu dünya mirasında koşacak!

Tamer Karadağlı’dan Gaziantep Şehir Tiyatrosu’na ziyaret

Dış ticarette 32 il 1 milyar doları aştı!

Konya Karatay Belediyespor yeni sezona hazır

Genç lojistikçiler 23 Ekim’de İstanbul’da yarışacak

İstanbul Beylikdüzü 'engelsiz iletişim'den yana

Bursalı yerel zincirler Perakende Zirvesi'ne akın etti

Arjantin Başkonsolosu Vivas’tan İzmir'e ziyaret

Kuzeyde sağanak, güney ve batıda mevsim normalleri