Bakan Kurum: 11 ilde yeni şehircilik destanı yazacağız

Bakan Kurum: 11 ilde yeni şehircilik destanı yazacağız

Bakan Kurum: 11 ilde yeni şehircilik destanı yazacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından depremlerde etkilenen 11 ilde kalıcı konutlar için temellerin atıldığını ifade ederek, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçesi, Adana, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Elazığ’da yapım sürecine başlanan konutların videosunu paylaştı. Adıyaman'da 4 bin 431 konutun temeleri 27 Mart Pazartesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla atılacak.

ANKARA (İGFA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde kalıcı konutlar için ilk temellerin atıldığını belirtti.

Bakan Kurum, yaptığı paylaşımda “Deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutumuzun yapım sürecini başlattık. 22 bin 467’sinin temellerini attık. Yeniden ihya ve inşa sürecimizle 11 ilimizde yeni bir şehircilik destanı yazacağız!” ifadelerini kullandı.

“11 İLİN YENİDEN İHYA VE İNŞA SÜRECİ BİLİMSEL, HIZLI VE GÜÇLÜ ŞEKİLDE YÜRÜTÜLÜYOR”

Öte yandan Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta 11 ilde eş zamanlı olarak ilk etapta 17 bin 902 konutun temellerinin atıldığı anımsatılarak, 11 ilde bir yıl içinde 319 bin konut, toplamda ise 650 bin konut inşa edilerek vatandaşların afet güvenliğine sahip yuvalarla buluşturulacağının altı çizildi.

Açıklamada, afet bölgelerinin yeniden ihya ve inşa sürecinin bilimsel, hızlı ve güçlü şekilde yürütüldüğü aktarılarak yeni yerleşim yerlerinin tespit aşamasında fay hattına uzaklığı ve zeminin sıvılaşma durumu üzerinde çalışıldığı vurgulandı.

Bakanlık olarak ovalardan dağlara doğru yerleşim planının benimsendiği belirtilerek afet konutlarını en doğru, en sağlam zemine, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle yatay ve yöresel mimariye uygun, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde inşa edildiği aktarıldı.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1639953360659836928


Haber Kaynak : İGFA

Yangın riskine karşı tatilde nasıl davranmalıyız?

Maltepe'nin cadde ve sokakları yenileniyor

Adıyaman Belediye Başkanı göreve iade edildi!

Nazım Hikmet Yaz Kampı'nın 10'uncusu tamamlandı

Genç izciler doğa ile iç içe keyifli bir deneyim yaşadı

Yapay zeka ajanları: Yeni nesil kurumsal zekayı şekillendiren yetenekler

Keşanlı atlet Türkiye Masterlar'da altın madalya kazandı

81 ilde sahte alkol operasyonu... 62 bin litre alkol ele geçirildi

Sahte diploma ve ehliyet çetesine büyük darbe

Arabuluculukla 271 bin vatandaş adliyeye gitmeden sorunları çözdü

İstanbul'da Sevgi ve Güven sitelerinin yeni temeli atıldı

Kerem Kazaz, Finlandiya Rallisi'nden başarıyla döndü

Türkiye Otomotiv Sektörü Temmuz'da rekor kırdı... Hafif araç satışları 108 bine yaklaştı

Bakan Uraloğlu’ndan powerbank uyarısı: Uçuşta kullanımının yasaklanmasını tavsiye ettik

Maltepe Belediyesi'nde ikinci dönem postür analizi yapıldı