Bakan Özer: Özel çocukların her zaman yanındayız

Bakan Özer: Özel çocukların her zaman yanındayız

Bakan Özer: Özel çocukların her zaman yanındayız

2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" nedeniyle bir açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, otizm spektrum bozukluğu tanısı olan çocukların özelliklerini dikkate alarak öğrenme ortamlarını zenginleştirmek, yaşam kalitelerini artırmak ve sorunlarını en aza indirebilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile koordineli pek çok çalışma yürütüldüğünü söyledi.

ANKARA (İGFA) - Otizm tanısı konulmuş bireylerin rehberlik ve araştırma merkezleri bünyesinde oluşturulan kurullarca eğitsel değerlendirmelerinin ardından kendilerine uygun eğitim ortamlarına yönlendirildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  özel eğitim kurumları ve kaynaştırma uygulanan okullarında eğitim alan otizmli evlatlarımızın akademik ve sosyal alandaki becerilerini destekleyerek bu öğrencilerimizin eğitim ortamlarını zenginleştirmek amacıyla çok boyutlu çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Atılan her adımda olduğu gibi bu konuna da odak noktanın Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu kaydeden Bakan Özer, "Özel çocuklarımız, bizim en kıymetli emanetlerimiz. Çocuklarımızın bireysel farklılıklarını tanımak ve onların akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerini desteklemek için yürüttüğümüz çalışmaları sürekli zenginleştiriyoruz. Özel çocuklarımız ve ailelerinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Vapurda ofis keyfi başladı

İBB'nin bayram tedbirleri devam ediyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bayram yoğunluğu

Deprem riski yurtdışı konut taleplerini artırdı

İlk Kadın OSB için adımlar atıldı

Şehit ailesine Ovalıoğlu'ndan ziyaret

Simge Harbiye’de büyüledi: Yeni şarkısının müjdesini verdi…

Bayram sofralarında sebzeyi eksik etmeyin

Bayramda omurga sağlığına dikkat

Tutuklu Başkan Çalık’tan mesaj: Umudumu yitirmeyeceğim

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı'nda kazananlar belli oldu

Ankara ve İstanbul'dan Şam uçuşları başlıyor... İlk sefer 16 Haziran'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

Bursa İl Jandarma'dan bayramlık yoğun trafiği denetimi

İzmir 'iklim nötr' hedeflerini dünyaya tanıttı