Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek

Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek

Bakan Özhaseki: 200 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

ANKARA (İGFA) - Depremin ilk gününden itibaren tüm birimleriyle birlikte afet bölgesinde olan Bakanlık, bin yılın afetinden etkilenen şehirleri eski canlı günlerine döndürmek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. 

Bayramda da bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip eden Bakan Mehmet Özhaseki, bugün de bakan yardımcıları, genel müdürler ve bürokratların katılımıyla, “Afet Bölgesi ve Kentsel Dönüşüm Çalışmaları” toplantısına başkanlık etti. Deprem bölgesindeki yürütülen çalışmaların ayrıntılı olarak ele aldığı toplantıya ilişkin açıklama yapan Bakan Özhaseki, “Çabamız, önceliğimiz, işimiz deprem bölgesini bir an evvel ayağa kaldırmak.” diye konuştu.

“YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK”

Depremden etkilenen şehirlerde, bir yıl içerisinde tamamlanan 76 bin kalıcı konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatan Bakan Özhaseki, “Yıl sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim etmiş olacağız. Konutlarımızın tamamını da 2025 yılının Eylül ayına kadar tamamlayıp anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Afet konutu ve köy evlerinin yapımına hızla devam ettiklerinin altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, “Tamamladığımız evlerimizi de hak sahiplerine etap etap teslim ediyoruz. Şehirlerimizin ihyasını sağlayacak altyapı çalışmalarımızı da aynı titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı bir an evvel yuvalarına kavuşturmak, şehirlerimize eski canlılığını kazandırmak için tüm gücümüzle, durup dinlenmeden çalışıyoruz.” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

İzmit'te Halk Et Projesi ile Uygun Fiyatlı Et Satışları Devam Ediyor

İzmit Belediyesi, Dost Pati Yaşam Alanı'nın Enerji Altyapısını Tamamladı

İzmit'te 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi Kapsamında Öğrenciler İlk Derslerini Aldı

Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi'nin İlk Eğitim Grubu Sertifikalarını Aldı

Merkezefendi'de Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali Başlıyor

Meram'da Aile Kort Tenis Turnuvası Heyecanı Başlıyor

Belsa Otoparkı İhalesi İçin Başvurular Bugün Sona Eriyor

Kocasinan Belediyesi Kış Önlemlerini Tamamladı

Muğla'da AFAD'ın 16. Yıl Dönümü Afet Bilinci Etkinlikleriyle Kutlandı

Mersin'de Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı Gerçekleştirildi

Karatay Belediyespor'un Şampiyon Sporcuları Başkan Kılca'yı Ziyaret Etti

Eyyübiye Zabıtası, Bozuk 8 Bin Şişe Kolaya El Koydu

Gebze'de 69 Hektarlık İmar Uygulaması Tamamlandı

Yeşilyurt'ta Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak Mahallelerinde Ulaşım Altyapısı Yenileniyor

Odunpazarı'nda Alzheimer Merkezi Açılışa Hazırlanıyor