GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Bakan Soylu: "Hedefimiz erkekler"

Bakan Soylu:

Bakan Soylu: "Hedefimiz erkekler"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kadına karşı şiddet konusunda bu yıl hedefimiz erkekler" dedi. Bakan Soylu, adım adım Türkiye'deki tüm erkeklere aile içi ve kadına karşı şiddet konusunda neler yapmamaları lazım geldiğini ifade eden ve bunları anlatan kolluk birimleriylegirilmedik yer bırakmayacakları bir çalışmayı başlatacaklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Yol Haritası Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Sağlık Bakan Yardımcısı Sabahhattin Aydın katıldı.

Dört bakanın katıldığı toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda 2022 yılında izlenecek yol haritası hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Yıllara göre yaptığmız çalışmalar ve ortaya koyduğumuz eylem planları bizim bu konuda hem atacağımız adımları hem yol haritamızı hem de ödevlerimizi çok önemli bir şekilde ortaya koymaktadır. Hepimizin sorumlulukları var ve bunları yerine getirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

''Ben buradan nasıl bir siyaset üretirim de mevcut siyasi anlayışını yıpratırım’ anlayışının hakim olduğunu ifade eden Bakan Soylu, kadına şiddetle mücadele ve aile içi şiddetle mücadelenin yalnızca Türkiye’de sadece bir kesimin veya dünyada bir kesimin meselesi olmadığını söyledi.

''Sadece burada bir kesimin içi acımıyor" diyen Bakan Soylu, "Bir kesimin sorumluluğu var da bizim yokmuş gibi davranışı ortaya koymak son derece hem insanlıkla bağdaşmayan hem de çağımızla uyuşmayan davranış modelidir. Yargıtay başkanımız bu konuda hem Türkiye’yi hem dünyayı ölçümleyen bir değerlendirme yaptı. Söylenmedik söz bırakılmadı" dedi.

Kadının korunmasına yönelik önemli adımlar atıldığını ve atmaya da devam edildiğini belirten Bakan Soylu, ''Bu yıl biz bir uygulama başlattık. Bu yıl hedefimiz erkekler. Adım adım Türkiye’deki bütün erkeklere aile içi ve kadına karşı şiddet konusunda neler yapmamaları lazım geldiğini ifade eden ve bunları anlatan kolluk birimlerimizle girilmedik yer bırakmayacağımız bir çalışmayı başlatıyoruz. Bu konuda inşallah kolluk birimlerimiz el birliğiyle tüm paydaşlarımızla birlikte önemli adımlar atacağız" diye konuştu.

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1480492400946597891

Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bakan soylu: "hedefimiz erkekler"

İstanbul Beylikdüzü'nde özel sporcular ter döktü

Denizli'de 19 Mayıs’ta bisiklet şenliği düzenlenecek

LÖSEV İstanbul’da mutluluk paylaştıkça çoğalıyor

GençFest’te 2500 genç ile Kocaeli rüzgarı

Selanik’ten alınan Ata toprağı, İpsala'dan Anıtkabir’e ulaştırılacak

Konya’da engelliler haftası dolu dolu geçti

TOSFED yıldız adaylarını bekliyor

Fabia’nın 5 milyonuncusu banttan indi

İstanbullu çiftçilere karşılıksız destekler sürüyor

İstanbul Bakırköy’de “19 Mayıs Gençlik Şenliği” düzenleniyor

İstanbul'da 119 torbacıya 'Narkokapan'!

İstanbul Şile'de 87 kişilik çocuk korosuna yoğun ilgi

RUMELİSİAD’dan Bursa Yenişehir Havaalanı'na destek... RUMELİSİAD yeni uçuşlara öncülük ediyor

Sema Özevin: Sanatın yeni dilini teknolojiyle kodluyorum

Türkiye’de konut satışları Nisan'da yüzde 56,6 arttı... Yabancılara satışta Ruslar önde