Bakan Tunç'tan 'Diamond Tema' açıklaması... "Eleştiriler, soruşturmalardan rahatsız olanlarındır"

Bakan Tunç

Bakan Tunç'tan 'Diamond Tema' açıklaması... "Eleştiriler, soruşturmalardan rahatsız olanlarındır"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Peygamber efendimize yönelik İfade özgürlüğü sınırlarını aşan, karalayıcı ve çirkin ifadelerin kullanılması nedeniyle başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların yaptığı eleştiriler, haksız eleştirilerdir" dedi.

ANKARA (İGFA) -  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diamond Tema soruşturmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti demokratik toplumlarda olmazsa olmaz şartlardan olduğunu ifade eden Bakan Tunç, "Devletler iç hukuklarında bu özgürlüğü sağlamaya çalıştıkları gibi, uluslararası hukuk düzenlemelerinde de bu hak koruma altına alınmıştır" dedi.

Bakan Tunç, paylaşımında, "Peygamber efendimize yönelik İfade özgürlüğü sınırlarını aşan, karalayıcı ve çirkin ifadelerin kullanılması nedeniyle başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların yaptığı eleştiriler, haksız eleştirilerdir. Düşünce açıklamalarının suç olup olmadığını değerlendirecek olan tarafsız ve bağımsız mahkemelerimizdir." ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/yilmaztunc/status/1803390205790957651


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele