GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Bakan Uraloğlu Cezayir yolcusu

Bakan Uraloğlu Cezayir yolcusu

Bakan Uraloğlu Cezayir yolcusu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki heyet, 21- 22 Eylül tarihlerini kapsayan Cezayir ziyaretinde çeşitli temaslarda bulunacak.

ANKARA (İGFA)  - Cezayir Ulaştırma Bakanı ile yapılacak görüşmede, iki ülke arasında artan ticaret hacmi ve ekonomik ilişkilere paralel olarak taşımacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, Bakanlıklar arasında müzakereleri devam eden Denizcilik ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşmalarının yanı sıra Demiryolu Sektöründe İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı görüşmelerinin sonlandırılarak önümüzdeki dönemde imzalanması hedefleniyor.

Görüşmede ayrıca, Akdeniz’den Afrika’ya açılan ve ulaştırma kapısı olarak da görülen Cezayir ile ulaştırma koridorları bağlamındaki ilişkilerin de ele alınması bekleniyor.

Bakan Uraloğlu, daha sonra Cezayir Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanı Sayın Ahmed Badani ile bir araya gelecek. Görüşmede gemi ve yat inşası alanında uluslararası standartlarda üretim kapasitesine sahip Türkiye ile Cezayir arasında balıkçı gemileri inşası alanında iş birliği konuları ele alınacak.

Bakan Uraloğlu, programının devamında, Cezayir’in ihtiyaç duyduğu liman ve demiryolu başta olmak üzere önemli altyapı projeleri ve bu konuda iki ülke arasında kurulabilecek iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunmak üzere Cezayir Bayındırlık ve Temel Altyapı Bakanı Sayın Lakhdar Rakhroukh ile bir araya gelecek.

Bu ziyaretin, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Cezayir’in ilgili Bakanlıkları arasında sürdürülen ilişkilerde önemli mesafeler kat edilmesine ve stratejik ortaklık aşamasında olan iki ülke ilişkilerinin karşılıklı fayda prensibi ile ilerletilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

İki ülke arasındaki iş birliklerine öncülük etmek amacıyla görüşmelerde bulunacak olan Bakan Uraloğlu, Türk iş insanları, Cezayirli kamu ve özel şirket temsilcileri ile bir toplantı da gerçekleştirecek.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: bakan uraloğlu cezayir yolcusu

Türk Ticaret Bankası ihracatçılar için yeniden sahada

Külliye'den ilk 5G uygulaması hayata geçti

Sağlık turizminde kayıt dışılık alarmı! Kayıt dışılık 1,6 milyar dolara ulaştı

Yeneroğlu: Cezaevi politikaları 'doldur-boşalt' döngüsünden kurtulmalı

Trafik güvenliği için kültür ve teknoloji şart

Yeşilay Münazara Turnuvasında Bursa rüzgârı!

23 yılda 430 yeni tünel!

Engelsiz Film Festivali'nde 13 ülkeden 15 film yarışacak

“Sağlıklı Bir Fikrim Var” Projesi'ne başvurular açıldı

Vodafone Vakfı’ndan gençlere yapay zekâ hamlesi

KAGİDER'den kadın girişimcilere güçlü destek

İstanbul Beylikdüzü baharı Hıdırellez ile karşıladı

İstanbul'da Kocaeli Şehir Tiyatroları rüzgârı esti

Bahar Aksu için Şişli’de öfkeli eylem!

TÜMGİŞ'ten Mersin çıkarması