Bakan Uraloğlu, 'Ulaştırma Koridorları' için Brüksel'de

Bakan Uraloğlu,

Bakan Uraloğlu, 'Ulaştırma Koridorları' için Brüksel'de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24-25 Ekim'de Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek Küresel Geçit Forumu'na ve forum kapsamında düzenlenen Ulaştırma Koridorları Paneli'ne katılacak.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yurt dışı temaslarına devam ediyor.

Daha önce Türkiye'yi Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na bağlayacak ve Avrupa'dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek Kalkınma Yolu Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi için Birleşik Arap Emirlikleri ve Iraklı Bakanlar ile bir araya gelen Uraloğlu, beraberindeki heyetle birlikte 24-25 Ekim tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’'de çeşitli temaslarda bulunacak.

İlk olarak Avrupa Birliği (AB) Ulaştırma Komiseri Adina Valean ile bir araya gelecek olan Uraloğlu, ardından AB Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Bakan Uraloğlu, gerçekleştirdiği ikili görüşmelerin ardından katılımcı ülkeler arasında; demiryolu, karayolu, havayolu, liman ve lojistik hizmetlerin iyileştirilerek sürdürülebilir kalkınmanın güçlendirilmesi ve tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesi amacıyla düzenlenecek Küresel Geçit Forumu’na katılacak.

AB firmalarının üst düzey temsilcilerinin de katılacağı forumda; Zirvede Yeşil Enerji, Eğitim ve Araştırma, Kritik Ham Maddeler, Ulaşım Koridorları, Sağlık Ürünleri Üretimi ve Dijital Altyapı konularında paneller gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu'nun daha sonra sırasıyla; THY-Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları Etkinliği ve Ulaştırma Koridorları Paneli’ne de katılması bekleniyor.


Haber Kaynak : İGFA

Nazım Hikmet Yaz Kampı'nın 10'uncusu tamamlandı

Genç izciler doğa ile iç içe keyifli bir deneyim yaşadı

Yapay zeka ajanları: Yeni nesil kurumsal zekayı şekillendiren yetenekler

Keşanlı atlet Türkiye Masterlar'da altın madalya kazandı

81 ilde sahte alkol operasyonu... 62 bin litre alkol ele geçirildi

Sahte diploma ve ehliyet çetesine büyük darbe

Arabuluculukla 271 bin vatandaş adliyeye gitmeden sorunları çözdü

İstanbul'da Sevgi ve Güven sitelerinin yeni temeli atıldı

Kerem Kazaz, Finlandiya Rallisi'nden başarıyla döndü

Türkiye Otomotiv Sektörü Temmuz'da rekor kırdı... Hafif araç satışları 108 bine yaklaştı

Bakan Uraloğlu’ndan powerbank uyarısı: Uçuşta kullanımının yasaklanmasını tavsiye ettik

Maltepe Belediyesi'nde ikinci dönem postür analizi yapıldı

Sakaryalı sporcular güreş ve bisiklette kürsüye damga vurdu

Bakan Kurum'dan 'yarısı bizden' paylaşımı

Edis'in sahnesine Aybüke Albere damgası