Bakan Uraloğlu’ndan ‘Afrika’ çıkarması

Bakan Uraloğlu’ndan ‘Afrika’ çıkarması

Bakan Uraloğlu’ndan ‘Afrika’ çıkarması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu beraberindeki heyet ile birlikte Cibuti’yi ziyaret ederek, yeni iş birliği imkanlarının kapılarını aralayacak.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ,Türkiye- Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantısına katılmak üzere 4-6 Şubat 2024 tarihlerinde Cibuti’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakan Uraloğlu, 5 Şubat Pazartesi günü, Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanı Mahmoud Ali Youssouf ile yapacağı ikili görüşmenin ardından Türkiye- Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu 5. Dönem Toplantısına katılacak.

Toplantıda, Türk heyetine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cibuti Heyetine ise Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanı Mahmoud Ali Youssouf başkanlık edecek.

Türkiye- Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu 5. Dönem Toplantısında, Türkiye ve Cibuti arasındaki mevcut ticari ve ekonomik ilişkileri ortak fayda ilkeleri temelinde artırma ve geliştirme yolları gözden geçirilecek.

Yatırım ortamının iyileştirilmesi, yasal çerçevenin tamamlanması gibi konuların görüşülmesinin yanında tarım, su, gençlik ve spor, eğitim, sağlık, bilim, enerji ve madencilik, çevre ve şehircilik, ulaştırma gibi alanlarda mevcut iş birliği alanlarının geliştirilmesi ve yeni iş birliği imkanlarının tespit edilmesi üzerinde çalışılacak.

Bakan Uraloğlu, KEK 5. Dönem Toplantısının ardından Cibuti Cumhurbaşkanı Ismail Omar Guelleh tarafından kabul edilecek.

Uraloğlu, Tarım, Su, Balıkçılık ve Hayvancılık Bakanı Mohammed Ahmed Awaleh ile birlikte Cibutinin kalkınması için gerçekleştirilen projelerin en önemlilerinden biri olan

Türkiye-Cibuti Dostluk Barajının resmi açılış törenine katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat Salı günü de Cibuti Altyapı ve Ekipman Bakanı Hassan Houmed Mohammed ile bir araya gelecek. Bakan Uraloğlu, Cibuti Şehrindeki İstanbul Meydanı’nın açılış törenine katılacak.


Haber Kaynak : İGFA

Şehitkamil Belediyespor, Bahçespor'u 7-0 Mağlup Etti

Şehitkamil'de Günbulur Mahallesi'nde 7,5 Kilometrelik Yol Yenilendi

Bursa'da Bağımlılıkla Mücadele İçin Gençlerin Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Bursa'da Akıllı Şehirler ve Elektrikli Batarya Teknolojileri Çalıştayı Düzenlendi

Şanlıurfa, 2029 Dünya Gastronomi Şehri Unvanı İçin Resmi Aday Oldu

Bursa Hackathon 2025'te Naim Süleymanoğlu Bulvarı İçin Akıllı Çözümler Yarıştı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim'de Çevre ve Peyzaj Çalışmalarını Sürdürüyor

Lapseki'de Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Nevşehir'de Ortaokullar Arası 'Sana Bir Sır Vereyim mi?' Temalı Kompozisyon Yarışması Düzenlenecek

Nevşehir'deki Atabey Konağı Restorasyonla Kamusal Yaşama Kazandırılacak

Nevşehirli Atletler Salon Sezonuna Derecelerle Başladı

Nevşehir'de Kick Boks ve Muay Thai Kursları Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas'ta Ulaşım Altyapısını Güçlendiriyor

Gümüşhane Belediyesi Başkanı, Türk Dünyasına Adanmış Söyleşi Programında Konuştu

Gümüşhane Belediye Başkanı, Kan Bağış Aracını Ziyaret Etti ve Kermes Etkinliğine Katıldı