Bakan Varank: Dijital Avrupa Programı'na dahil olacağız

Bakan Varank: Dijital Avrupa Programı

Bakan Varank: Dijital Avrupa Programı'na dahil olacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Avrupa Birliği için önemli bir ortak olduğunu, son dönemdeki küresel gelişmelerin Türkiye'nin önemini daha da artırdığını söyledi.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Brüksel temasları kapsamında AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager'le görüşmesinin ardından basına değerlendirmelerde bulundu.

Brüksel'e, AB Komisyonu Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Mariya Gabriel'in daveti üzerine geldiklerini belirten Varank, "Tarihte ilk defa yaptığımız bilim, araştırma, teknoloji ve inovasyon alanında Yüksek Düzeyli Diyalog mekanizmasının toplantılarını gerçekleştirmek üzere Brüksel'deyiz." dedi.

Bakan Varank, diyalog mekanizması ile Türkiye ve AB arasındaki ilişkileri yüksek düzeyde ve detaylı bir şekilde ele aldıkları toplantılar yaptıklarına işaret ederek, teknik çalışmalarla ilgili görüşmelerin bir süre daha devam edeceğini söyledi.

AB ÜYELİĞİ STRATEJİK HEDEF

"Türkiye'nin AB üyeliğini hala stratejik bir hedef olarak görüyoruz." diyen Bakan Varank, AB ile ilişkileri ilerletmek için gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.Varank, "Bilim, teknoloji, inovasyon ve araştırma alanı aslında AB ile Türkiye'nin beraber yapabileceği, potansiyeli yüksek alanlar." diye konuştu.

Birlik programlarından faydalanan Türk araştırmacılar, şirketler ve ilgili kuruluşların hem geliştirdikleri hem de ürettikleri teknolojilerle AB ve Türkiye'ye önemli katkı sağladıklarına işaret eden Varank, "Gerçekleştirdiğimiz bilim, araştırma, teknoloji ve inovasyon alanındaki Yüksek Düzeyli Diyalog, bundan sonra ne yapacağımızı tartıştığımız, bundan sonra hangi imkanları beraberce değerlendirebileceğimizi görüştüğümüz bir toplantı oldu." ifadesini kullandı.

DİJİTAL AVRUPA PROGRAMINA DAHİL OLACAĞIZ

Bakan Varank, "Önümüzdeki dönemde Dijital Avrupa Programına Türkiye olarak dahil olacağız. Buradaki imkanları Türkiye'deki araştırmacıların erişimine açmış olacağız." diye konuştu.

Dijital Avrupa Programı'nın altında özel olarak yapay zeka ve uzay gibi alanlarla ilgilendiklerine dikkati çeken Varank, bu konuda AB ile çalışmak istediklerini ve burada Türkiye'nin önemli potansiyeli olduğunu vurguladı.


Haber Kaynak : İGFA

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor!

Türkiye Bankalar Birliği Lojistik Sektörü Raporu yayımladı

25.Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali start aldı

"İznik: Tarihin Ev Sahibi Sergileri” ziyarete açılıyor

Günümüzde arkadaşlıklar çıkar üzerinden kuruluyor

Bisiklet tutkunları, pedallarını TEGV’li çocuklara umut olmak için çevirdi

Yavru karaca korumaya alındı

Akaryakıta İran-İsrail savaşı zammı

Başkan Karalar'dan su israfı çağrısı

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Hataylı sörfçülere Türkiye Şampiyonası'nda 6 madalya

n11, DMSF Holding’e devredildi

Gazetecilerin ücretleri artık banka aracılığıyla ödenecek

İkinci el araç fiyatları Mayıs'ta 5 arttı... Piyasa yaz aylarında hareketlenecek

Elektrik arızalarında selektivite hayat kurtarır.... Eaton'dan dört öneri