Bakan Yanık: 17 Şubat'ta engelli memur ataması yapacağız

Bakan Yanık: 17 Şubat

Bakan Yanık: 17 Şubat'ta engelli memur ataması yapacağız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 17 Şubat'ta bir engelli memur ataması daha yapacaklarını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Engelli Bireylerin Bağımsız Yaşamasına Yönelik Sağlık ve Sosyal Hizmet Politikaları Eğitim Çalıştayı”na katıldı.

Bakan Yanık, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin engellilik alanındaki kamu kurumlarından temsilcilerin katılımıyla çevrim içi gerçekleştirilen "Engelli Bireylerin Bağımsız Yaşamasına Yönelik Sağlık ve Sosyal Hizmet Politikaları Eğitim Çalıştayı"nın açılışında konuştu.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şiarıyla engellilerin her alanda yaşam kalitesinin artması için çalıştıklarını belirten Bakan Yanık, "Evde sağlık hizmeti programı, evde bakım desteği programı, evde bakım aylığı, ev tipi sosyal hizmet kuruluşları ve toplum ruh sağlığı merkezleri ile destekleyici gündüz hizmetlerini ülke geneline yaygınlaştırıyoruz" dedi.

17 Şubat'ta bir engelli memur ataması daha yapacaklarını duyuran Bakan Yanık, engellilerin bağımsız şekilde toplumsal hayata katılmalarının olmazsa unsurlarından istihdamda da önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi. "Geleneksel olarak uygulanan kota ve ceza yönteminin yanı sıra hem işverenler hem de çalışanlar açısından teşvikler veriyoruz" diyen Bakan Yanık, "Bu yöntemlerle son 20 yılda engelli memur sayısını yaklaşık on kat, işçi sayısını ise üç kat arttırdık ki 17 Şubat'ta bir engelli memur ataması daha yapacağız" dedi.

Türkiye'de, bebek ve çocukların gelişimleri açısından risklerin tespit edildiği, gelişimlerinin takibini ve ailelerin sürece dahil olmasını sağlayan "Aile Temelli Ulusal Erken Müdahale Programı"nı başlattıklarını aktaran Bakan Yanık, 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi'ni hazırladıklarını, engellilerin haklarını geliştirmek ve güçlendirmek üzere Türkiye'nin yol haritasını vizyon belgesi ile ortaya koyduklarını kaydetti.


Haber Kaynak : İGFA

TFF’den şok karar! 152 Hakem 'bahis'ten PFDK’ya sevk edildi!

Dilara Kırmıt, Gazze için podyumda

Bursa'nın kent hafızasına iki önemli eser

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kemer'de minik öğrenciler Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı

Şanlıurfa'da Karaköprü Kırsalında Yol Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu, Cumhuriyetin 102. Yılını Kutladı

Muş Yeşilce Mahallesi'nde Yol Çalışması Devam Ediyor

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi'nde Müzik Yetenek Sınavları Gerçekleştirildi

Kemer Kick Boks Takımı Antalya Cumhuriyet Kupası'nda Sekiz Madalya Kazandı

Uzmanından 'chia tohumu' uyarısı! Chia'yı bol sıvıyla tüketin

Karting Şampiynası yeniden Körfez'de

Muş Belediyesi Kaldırımları Yeni Araçlarla Temizliyor

Muş Sanayi Sitesi'nde Asfalt Serim Çalışmaları Başladı

Bakırköy'de Cumhuriyet'e özel THM konseri