Bakan Yanık açıkladı... 7 Büyükşehir'e ikinci ŞÖNİM'ler geliyor

Bakan Yanık açıkladı... 7 Büyükşehir

Bakan Yanık açıkladı... 7 Büyükşehir'e ikinci ŞÖNİM'ler geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, belediyelere bağlı en az 10 kadın konukevi ve nüfusun yoğun olduğu yerlere ikinci ŞÖNİM'i açacaklarını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocukların yerinde ve zamanında daha nitelikli hizmet almasının sağlanması için ŞÖNİM’ler ile kadın konukevi sayısını arttıracaklarını belirterek, “2022 faaliyet planımız kapsamında nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla ŞÖNİM açılmasına yönelik çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanlığı işbirliğinde belediyelere bağlı en az 10 kadın konukevi açılacağını müjdeleyen Bakan Yanık, “ŞÖNİM ve kadın konukevlerimizin sayısını ve kapasitelerini artıracaklarını kaydetti.

“10 BELEDİYEMİZDE KADIN KONUKEVİ AÇACAĞIZ”

Şiddetle mücadelede kadınlara yönelik hizmetleri çeşitlendirirken, kadın konukevlerinin kapasitelerini de genişlettiklerini belirten Bakan Yanık, “Bakanlığımıza bağlı 112,  yerel yönetimlere bağlı 33, Göç İdaresi Başkanlığına bağlı 3 ve sivil toplum kuruluşuna bağlı 1 kadın konukevimiz olmak üzere 81 ilde 149 kadın konukevimizle hizmet verdiklerini söyledi. Kadın konukevlerinin ihtisaslaşması çalışmaları kapsamında ihtisaslaşmış 13 kadın konukevi sayısını da 17’'ye çıkaracaklarını belirtti.

“7 BÜYÜKŞEHİRDE İKİNCİ ŞÖNİM’LERİMİZİ AÇACAĞIZ”

Faaliyet planı kapsamında 81 ilde hizmet veren ŞÖNİM’lerle ilgili de çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Bakan Derya Yanık, "“ŞÖNİM’lerdeki personel sayımızı arttıracağız. Bunun yanı sıra nüfusun yoğun olduğu illerde birden fazla ŞÖNİM açılmasına yönelik çalışma başlattık. Bu kapsamda 7 büyükşehirde ikinci ŞÖNİM’lerimizi açacağız”" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine sonrası önemli açıklamalar... Devlet aklıyla güçlü gelecek

Erkan Açıngül'den şiir ve müzik harmanı

Bayram boyunca 22 milyon fal yorumlandı