Bakan Yanık vizyon ve eylemi yarın açıklayacak

Bakan Yanık vizyon ve eylemi yarın açıklayacak

Bakan Yanık vizyon ve eylemi yarın açıklayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ulusal düzeyde gerçekleştirilen 5 farklı Sivil Toplum Buluşmaları sonucunda hazırlanan Sivil Toplum Vizyon Belgesini ve Eylem Planını (2022 - 2023) 11 Mart'ta açıklayacak.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sosyal hizmetlerin geliştirilmesi ve etkin uygulanması için sivil toplum ile iş birliği ve koordinasyonu artırmak amacıyla düzenlenen Sivil Toplum Buluşmalarının ilki ‘kadın’ temasıyla 7 Ekim 2021 tarihinde Ankara’'da yapılmıştı.

Sivil Toplum Buluşmaları, daha sonra ‘çocuk’, ‘göç ve insani yardım’, engelli ve yaşlı’, ‘şehit yakınları ve gaziler’ temalarında Ankara, İstanbul, Hatay ve Batman’'da gerçekleştirildi.

Ayrım gözetmeksizin Bakanlığın görev ve sorumlulukları alanında faaliyet gösteren 215 sivil toplum temsilcisinin davet edildiği program, iki oturum halinde gerçekleşti.

Odak grup çalışmalarında istişareler yapıldı. 5 farklı temada yapılan Sivil Toplum Buluşmalarında, STK’ların görüş ve önerileri alındı.

Sivil Toplum Buluşmalarına katılım sağlayamayan sivil toplum temsilcilerinin de görüş ve önerilerine yer verilmesi amacıyla görevli akademisyenlerin öncülüğünde mevzuat, sistem güçlendirme ve koordinasyon başlıkları altında bir anket çalışması yapıldı.

Ayrıca, elde edilen bulguların değerlendirilmesi için de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mülakatlar gerçekleştirildi.


Haber Kaynak : İGFA

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı

Yandex, kontrolsüz yaya geçitleri için sürücüleri uyaracak

Antep işi nakışı UNESCO yolunda

MEB'den liseler arası aşçılık yarışması

Reklamcılıkta 2030 vizyonu... Dijital artık yan mecra değil, omurga

İstanbul Yeşilköy Pazarı’nda elektrik sorunu tarihe karıştı

Salomon Cappadocia Ultra Trail 12. Kez Kapadokya’da... Binlerce sporcu dünya mirasında koşacak!

Tamer Karadağlı’dan Gaziantep Şehir Tiyatrosu’na ziyaret

Dış ticarette 32 il 1 milyar doları aştı!

Konya Karatay Belediyespor yeni sezona hazır

Genç lojistikçiler 23 Ekim’de İstanbul’da yarışacak

İstanbul Beylikdüzü 'engelsiz iletişim'den yana

Bursalı yerel zincirler Perakende Zirvesi'ne akın etti

Arjantin Başkonsolosu Vivas’tan İzmir'e ziyaret