Bakanlık sahillere el attı! Kıyılar artık tertemiz olacak

Bakanlık sahillere el attı! Kıyılar artık tertemiz olacak

Bakanlık sahillere el attı! Kıyılar artık tertemiz olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kıyıların ve çevrenin temiz tutulması için çalışmalarını sürdürüyor.

ANKARA (İGFA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kıyıların ve çevrenin temiz tutulması hususunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde bulunan Patriça Gümüşlük Koyu ile üzerinde yerleşim olmayan Maden Adası’nın kıyılarında yaşanan kirlilikle ilgili Bakanlık koordinasyonunda ilgili belediyeler tarafından temizlik çalışmalarına başlandı.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Balıkesir İli Ayvalık İlçesi’ndeki Patriça Gümüşlük Koyu ile yerleşim olmayan Maden Adası’nın kıyılarında meydana gelen kirlilik sebebiyle, kıyıların ve çevrenin temiz tutulması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Kıyılarda yapılan incelemelerde, Ayvalık İlçesi Patriça Gümüşlük Koyu plajların bulunduğu bölgede yoğun kullanım dönemlerinde çöp toplama işleminin yetersiz kaldığı tespit edildi. Bölgede evsel atıkların çevre kirliliğine neden olduğu, Maden Adası kıyılarında yapılan kontrollerde ise, deniz yosunu, plastik poşetler ve patlamış plastik botların rüzgâr ve dalga yardımı ile adanın kıyı ve koylarına ulaşarak kıyı kirliliğine sebep olduğu belirtildi.

Söz konusu tespitlerin ardından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı tarafından bölgede temizlik çalışmalarına başlandı.

Bakanlık koordinasyonunda başlatılan çalışmalar kapsamında Patriça Gümüşlük Koyu üzerinde bulunan çöp konteynerları boşaltılarak, plaj bölgelerinde bulunan atıklar toplandı. Maden Adası’ndaki kıyı temizleme çalışmaları ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından sürdürülüyor.


Haber Kaynak : İGFA

Muş'ta Kış Hazırlığı: Yeni Mahalle'de Yol Güçlendirme Çalışması

Muş Belediye Eşbaşkanı Tuba Sayılğan, Kadın Mimar ve Mühendislerle Bir Araya Geldi

Enduro Sporcuları Kemer Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Lapseki Belediye Başkanı, Dünya Çiftçiler Günü'nde Üreticileri Ziyaret Etti

Murat Dalkılıç İstanbul’da rekora koştu! İki kıtada kapalı gişe

Muş'ta Yeni Mahalle'ye İmar Yolu Hizmete Açıldı

Muş Belediyesi'nin Ücretsiz Bağlama Kursu Porsor Ana Kültür Merkezi'nde Başladı

Mustafa Palancıoğlu AB Çalışma Grubu Toplantısı'nda

Demet Akalın tarzıyla geceye damga vurdu

Nevşehir Belediyesi, İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Kışlık Giyim Kampanyası Başlattı

Muş Belediyesi Kürtçe Dil Kursu Başvurularını Başlattı

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, Tekirova'daki Seramik Kursunu Ziyaret Etti

Kemer'de Kuzdere Mahallesi'nde Altyapı ve Yol Çalışmaları Tamamlandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Bahçeli Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış'ı Ziyaret Etti

17 ilde on binlerce litre sahte alkol ele geçirildi!