Bakü'de İkinci Azerbaycan-Türkiye Yatırım Forumu Gerçekleştirildi

Bakü

Forumda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 8 milyar dolara ulaştığı ve karşılıklı yatırımların sürdürüleceği vurgulandı. Zengezur Koridoru'nun tamamlanmasıyla bölgesel bağlantıların güçleneceği belirtildi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, İkinci Azerbaycan-Türkiye Yatırım Forumu düzenlendi.

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) ile Azerbaycan İhracat ve Yatırımların Teşviki Ajansı (AZPROMO) tarafından organize edilen foruma, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı destek verdi. Forumun açılışına Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov katıldı.

Haydar Aliyev Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve AZPROMO İcra Direktörü Yusif Abdullayev de hazır bulundu.

Karşılıklı Yatırımların Sürdürüleceği Vurgulandı
Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, yaptığı konuşmada Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkileri genişletmeyi öncelikleri arasında gördüklerini ifade etti. Asadov, Azerbaycan'ın Türkiye ekonomisine 20 milyar doları aşan, Türkiye'nin ise Azerbaycan'a 18 milyar dolar yatırım yaptığını hatırlatarak, "Karşılıklı yatırımlarımızı istikrarlı şekilde sürdürmeye kararlıyız." dedi.

Azerbaycan'da hayata geçirilen ekonomik reformlara, Karabağ'daki imar çalışmalarına ve serbest ticaret bölgelerine değinen Asadov, Türk iş insanlarını bu bölgelerde daha aktif olmaya davet etti.

Ticaret Hacmi 8 Milyar Dolara Ulaştı
Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ilişkilerin en iyi dönemini yaşadığını ve bu düzeye ulaşılmasından gurur duyduklarını söyledi. Bolat, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2016'dan bu yana 2,6 milyar dolardan 8 milyar dolara yükseldiğini belirterek, "Hedefimiz karşılıklı ticaretimizin toplam ticaretimizde birinci sırada olmasıdır." ifadesini kullandı.

Zengezur Koridoru ile Bölgesel Bağlantılar Güçlenecek
Bakan Bolat, Azerbaycan'ın Türkiye'nin bölgeye ulaşmasında önemli bir kavşak noktasında bulunduğuna dikkat çekti. Bolat, "Yakında tamamlanmasını beklediğimiz Zengezur Koridoru ile Türkiye'nin Orta Asya ve Uzak Doğu'ya hızlı ulaşımı mümkün olacaktır. Aynı şekilde Orta Koridor, Azerbaycan ve Türkiye'den geçerek dünya ticaretinde bir hızlandırma etkisi yapacaktır." şeklinde konuştu.


Ankara,Ticaret Bakanlığı

Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Tarsus'ta piknik sonrası doğaya bırakılan 250 poşet çöp temizlendi

Siirt Pırtike Çorbası Coğrafi İşaretle Tescillendi

Adıyaman Kahta'da İlkokul Öğrencilerine Trafik ve Güvenlik Eğitimi Verildi

Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz ve İYİ Parti Heyeti, Belediye Başkanı Muharrem Erkek'i Ziyaret Etti

Şehit Güvenlik Korucusu Yahya Yıldız'ın Adı Eruh'ta Kütüphanede ve Çeşmede Yaşatıldı

Adana ve Mersin'deki Sel Felaketi İçin 33,5 Milyon Lira Kaynak Aktarıldı

İzmit Belediyesi Şahinler Mahallesi'nde Üreticilerle Buluştu

Derinceli Öğrenciler 6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Müzede Farkındalık Eğitimi Aldı

Lila Kağıt, 2025'i güçlü finansal performansla kapattı

TTB ve İstanbul Tabip Odası’ndan “Serbest Çalışma Hakkı” için buluşma çağrısı

İzmit Belediyesi, Makine İkmal Müdürlüğü ile Maliyetleri Düşürdü ve Hizmet Gücünü Artırdı

İzmit'te Ramazan Desteği: Gıda Kolisi ve Sıcak Yemek Başvuruları Başladı

DİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Siirt'te Gerçekleşti, 2026 Yatırım Planları Açıklandı

Kayseri Talas kendisine hayran bıraktı

İzmit Belediyesi Darıca'daki Kıbrıs Gazilerini Ziyaret Etti