Balıkesir depremzedelerle ilgili yol haritası çıkardı

Balıkesir depremzedelerle ilgili yol haritası çıkardı

Balıkesir depremzedelerle ilgili yol haritası çıkardı

Bandırma Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu organizasyonundaki çalıştayda, ile yerleşen deprem mağduru vatandaşlar için gerçekleştirilecek projeler ele alınıyor.

BALIKESİR (İGFA) - Bandırma Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle organize edilen, “Balıkesirliler Federasyonu İlçe Çalıştayı,” Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’un ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. İki gün boyun sürecek çalıştayda, deprem afeti sonrası Balıkesir ili geneline yerleşen deprem mağdurları için gerçekleştirilmesi gereken projeler ele alınırken katılımcı sivil toplum kuruluşlarıyla çizilecek yol haritası istişare ediliyor. Ayrıca Bandırma’nın tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ön plana çıkaracak çeşitli argümanlar masaya yatırılıyor, bu değerlerin korunması ve gelişimine katkı sağlayacak fikir alışverişleri yapılıyor.

Bandırma Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelinen çalıştayın ilk gününde; Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan, İzmir Balıkesirliler Derneği, Başkanı Erkan Uzun , Bursa Balıkesirliler Derneği Başkanı İrfan Göktaş, Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Hasan Derneli, İstanbul Balıkesirli Bürokrat İş Adamları Derneği Başkanı Deniz Dinçer, İstanbul Havranlılar Derneği Başkanı Belgüzar Öğüt, Manisa Balıkesirliler Derneği Başkanı Muharrem İşbilir, Karacabey Balıkesirliler Derneği Başkanı Musa Altın, Mustafa Kemalpaşa Balıkesirliler Derneği Başkanı Hayati Yılmaz, Bal-Güç Vakfı Balıkesir Genel Sekreteri Tarık Erülgen, Balıkesir Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Mustafa Akpınar, Bodrum Balıkesirliler Derneği Başkanı Halim Ceylan, BALDEF Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Balıkesirliler Birliği Merkez Başkan Yardımcısı İsmail Önay ve Bal-Güç Vakfı Denetim kurulu Suat Zerengil yer aldı.

Çalıştay Bandırma’nın kısa bir tanıtımını içeren bilgilerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile başladı. Açılış konuşmasını ev sahibi olarak Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Konuşmasına başlarken deprem bölgesine yaptığı ziyaret ile ilgili tecrübelerini aktaran Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bölgenin çok zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Bandırmalı hemşehrilerimizin de desteğiyle maddi ve manevi olarak afet bölgesindeki yurttaşlarımız için seferber olduk ve olmaya devam ediyoruz. Diğer yandan ilimizde ağırladığımız depremzede yurttaşlarımızın kendilerini yabancı hissetmemeleri noktasında adımlar atıyoruz. Onlar kendilerini bir misafir gibi değil, bizlerden biri gibi hissetmeliler. Bu noktada yapılacak tüm çalışmaları da destekliyoruz,” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı

Beylikdüzü Belediyesi’nden üniversite adaylarına ücretsiz tercih desteği

Türkiye’de 70 ilde dev uyuşturucu operasyonu! 940 şüpheli yakalandı