Balıkesir’e çevre dostu belediyecilikte uluslararası ödül

Balıkesir’e çevre dostu belediyecilikte uluslararası ödül

Balıkesir’e çevre dostu belediyecilikte uluslararası ödül

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çevre Programı kapsamında Akdeniz Eylem Planı (UNEP/MAP) tarafından verilen İstanbul Çevre Dostu Şehirler Ödüllerinde çevreci ve sürdürülebilir politikalarıyla ikincilik ödülüne layık görüldü.

BALIKESİR (İGFA) - Akdeniz kıyısındaki şehirlerin çevre koruma, iklim eylemi, yaşam kalitesi ve sürdürülebilir kalkınma performanslarını bütüncül biçimde değerlendiren İstanbul Çevre Dostu Şehir Ödülü (IEFCA)’nın 2024–2025 yılını kapsayan 5. Dönemi sonuçlandı.

Uluslararası jüri değerlendirmesi sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz genelinde ikinci seçilerek önemli bir başarıya imza attı. Genel değerlendirme sonucunda; Almería (İspanya) birinci seçilirken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ikinci olma başarısını elde etti.

Bu başarı, Balıkesir’i Akdeniz havzasında çevre yönetimi, iklim eylemi ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında örnek alınan belediyeler ligine taşırken, kenti COP24 (Barselona Sözleşmesi 24. Taraflar Konferansı) kapsamında resmen tanınan, uluslararası itibarı yüksek bir çevre başarısı kazandırdı.

BELEDİYELERİN PERFORMANSLARI KARŞILAŞTIRMALI OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Akdeniz Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi’nin (MSSD) “bayrak girişimi” olarak kabul edilen bu ödül, Türkiye’nin gönüllü mali katkılarıyla finanse edilmekte; böylece hem BM çatısı altında güvenilir, hem de Türkiye’nin çevre diplomasisine stratejik katkı sağlayan bir araç işlevi görüyor.

Başvuru sürecinde kentlerin; iklim değişikliğiyle mücadele, doğal alanların korunması, sürdürülebilir ulaşım, atık ve su yönetimi, enerji verimliliği, kırılgan grupların kapsanması ve katılımcı yönetişim gibi alanlardaki somut performansları karşılaştırmalı olarak değerlendirildi.

Tüm bu başlıklar, entegre planlama yaklaşımı, performans göstergeleri (KPI), dijital izleme sistemleri ve paydaş katılımı gibi yönetişim ve izleme mekanizmaları çerçevesinde ele alındı.


Haber Kaynak : İGFA

Necmettin Bilal Erdoğan, Konya'da Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

İpekyolu'nda Ramazan Öncesi Fırın Denetimleri Yoğunlaştı

Erdoğan: Üniversitelerimiz Türkiye’nin vizyon merkezi olmalı

Türkiye Diri Fay Haritası Güncelleme Projesi Nihai Çalıştayı tamamlandı

İstanbul'da AFHES tanıtıldı

Odunpazarı'nda 8 Mart'a Özel Dans ve Spor Gösterisi Düzenlendi

Yalova'da Yaşayan Sabahat Teyze'nin Ördüğü Bereler Siirt'teki Jandarma Komandolarına Ulaştı

MarmaraPark İyilik Kumbarası bu ay çocuklarla buluşuyor

Tepebaşı Belediyesi Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi ile Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırılıyor

Kocasinan Belediyesi, Ramazan Öncesi Sosyal Belediyecilik Çalışmalarını Anlattı

Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Erkenci Kapya Biberi Tohumu Dağıtacak

Karatay'da Lise Öğrencileri Kariyer Günleri ile Geleceklerini Planlıyor

Şahinbey Güreş Takımı Türkiye Şampiyonu Oldu, 8 Sporcu Milli Takım Yolunda

Tepebaşı'nda Matematik Evi, Eğlenceli Metotlarla Matematiği Sevdirmeye Devam Ediyor

Ümraniye'deki cinayette soruşturma derinleşti