Başkan Altay: “Keçili kanalı ıslah projesi taşkın riskini azaltacak”

Başkan Altay: “Keçili kanalı ıslah projesi taşkın riskini azaltacak”

Başkan Altay: “Keçili kanalı ıslah projesi taşkın riskini azaltacak”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi bölgelerinin taşkınlardan korunması için Lale Caddesi-Ankara Yolu-Aslım Caddesi arasında başlatılan Keçili Kanalı Islah Projesi çalışmaları devam ediyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Lale Caddesi, Ankara Yolu, Aslım Caddesi arasında  başlatılan Keçili Kanalı Islah Projesi’nde çalışmalar kesintisiz şekilde sürdürülüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalar tamamlandığında bölgedeki görüntü kirliliğinin, kötü kokunun ve su birikintilerinin önüne geçileceğini; taşkın riskinin de azalacağını söyledi.

Başkan Altay, “Lale Caddesi, Ankara Yolu, Aslım Caddesi arasında sürdürdüğümüz Keçili Kanalı Islah Projemiz bu bölgedeki yağmur suyunun drene edilmesi için bize önemli bir avantaj sağlayacak. İlk etabı Terziler Sitesi, eski Selçuklu Belediyesi’nin bulunduğu alanda; ikinci etabı da Ankara Yolu’yla Aslım Caddesi arasında yer alan projemizle bölge, çevre dostu bir yapıya kavuşurken koku sorunu da giderilecek. Bu bölge BÜSAN’la başlayan; sonrasında Aslım Caddesi civarında Yeni Sanayi alanlarının oluştuğu Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi taşıyacağımız alan.  Burada yaptığımız ıslah çalışması bölgenin ulaşımı açısından da büyük önem taşıyor. Çalışmalar neticesinde geliş-gidiş iki şeritten oluşan, üzerinde yapacağımız 11 menfezli hem raylı sistemin hem de araçların sanayi içine dağılımını sağlayacak yeni bir ana arter kazanılmış olacak. Konya'mızın geleceği için yaptığımız bu tür yatırımlar çok kıymetli. Projenin, hemşehrilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Böyle değerli projeleri Konya’mıza kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

3.115 metre uzunluğundaki bir alanda gerçekleşen Keçili Kanalı Islah Projesi 240 milyon liraya mal olacak.


Haber Kaynak : İGFA

Türkiye'de organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor

İBB’den İstanbul’un manevi mirasına büyük hizmet

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle buluştu

MSK basketbol akademi lansmanı gerçekleşti

Eylül'de İhracat Tarihi Rekor Kırdı, Turizm Geliri Arttı

Türkiye'nin E-İhracatında Küresel İş Birlikleri Genişliyor

Salomon Cappadocia Ultra Trail Eurosport’ta!

Adalet Bakanı Tunç, Adıyaman'da Adalet Sarayı Açılışında Deprem ve Terörle Mücadeleyi Değerlendirdi

Kayseri Kalesi'nde LED Aydınlatma ve Bakım Çalışması Tamamlandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü'ne 50 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Yapıyor

Mersin'de Halk Kart Ekim Desteği Hesaplara Aktarıldı

Yerlikaya: Trafikte Yol Kesenlere 180 Bin Lira Ceza Geliyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Yetim Aileleri ve İhtiyaç Sahiplerini Evlerinde Ziyaret Etti

Tunceli'de Çocuklar İçin Akıl ve Zekâ Oyunları Kursu Açıldı

Nilüfer'de Jandarma Komutanı'ndan Belediye Başkanı'na İade-i Ziyaret