Başkan Altay: “Keçili kanalı ıslah projesi taşkın riskini azaltacak”

Başkan Altay: “Keçili kanalı ıslah projesi taşkın riskini azaltacak”

Başkan Altay: “Keçili kanalı ıslah projesi taşkın riskini azaltacak”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi bölgelerinin taşkınlardan korunması için Lale Caddesi-Ankara Yolu-Aslım Caddesi arasında başlatılan Keçili Kanalı Islah Projesi çalışmaları devam ediyor.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Lale Caddesi, Ankara Yolu, Aslım Caddesi arasında  başlatılan Keçili Kanalı Islah Projesi’nde çalışmalar kesintisiz şekilde sürdürülüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalar tamamlandığında bölgedeki görüntü kirliliğinin, kötü kokunun ve su birikintilerinin önüne geçileceğini; taşkın riskinin de azalacağını söyledi.

Başkan Altay, “Lale Caddesi, Ankara Yolu, Aslım Caddesi arasında sürdürdüğümüz Keçili Kanalı Islah Projemiz bu bölgedeki yağmur suyunun drene edilmesi için bize önemli bir avantaj sağlayacak. İlk etabı Terziler Sitesi, eski Selçuklu Belediyesi’nin bulunduğu alanda; ikinci etabı da Ankara Yolu’yla Aslım Caddesi arasında yer alan projemizle bölge, çevre dostu bir yapıya kavuşurken koku sorunu da giderilecek. Bu bölge BÜSAN’la başlayan; sonrasında Aslım Caddesi civarında Yeni Sanayi alanlarının oluştuğu Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi taşıyacağımız alan.  Burada yaptığımız ıslah çalışması bölgenin ulaşımı açısından da büyük önem taşıyor. Çalışmalar neticesinde geliş-gidiş iki şeritten oluşan, üzerinde yapacağımız 11 menfezli hem raylı sistemin hem de araçların sanayi içine dağılımını sağlayacak yeni bir ana arter kazanılmış olacak. Konya'mızın geleceği için yaptığımız bu tür yatırımlar çok kıymetli. Projenin, hemşehrilerimize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Böyle değerli projeleri Konya’mıza kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

3.115 metre uzunluğundaki bir alanda gerçekleşen Keçili Kanalı Islah Projesi 240 milyon liraya mal olacak.


Haber Kaynak : İGFA

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, Tekirova'daki Seramik Kursunu Ziyaret Etti

Kemer'de Kuzdere Mahallesi'nde Altyapı ve Yol Çalışmaları Tamamlandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Bahçeli Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış'ı Ziyaret Etti

17 ilde on binlerce litre sahte alkol ele geçirildi!

İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi'ne Katıldı

İYİ Parti Karabük İl Yönetimi, Belediye Başkanı Çetinkaya'yı Ziyaret Etti

Gümüşhane'de Mevlana Celaleddin-i Rumi Vefatının Yıldönümünde Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2025'te 41 Sosyal Destek Projesini Hayata Geçirdi

Döne Çakmak İlkokulu, İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan'a Teşekkür Plaketi Verdi

Muharip Gaziler Derneği Temsilcileri, İscehisar Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

İscehisar'da Kadınlara Özel Halk Günü Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Bölge Haber'i Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı, Öz Diyarbakır Sofrası İşletmesinin Açılışını Gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediyesi Çağrı Merkezi İçin Personel Alımı Başladı

Denizli'de İlk Kez Yılbaşı Festivali Düzenlenecek