Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Başkan Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’nde

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Alman Belediyeler Birliği (Deutscher Städtetag) iş birliğiyle düzenlenen Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’ne katıldı.

BURSA (İGFA) -  Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Alman Belediyeler Birliği (Deutscher Städtetag) iş birliğiyle İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi, iki ülke arasındaki yerel yönetim iş birliğini ve dayanışmayı güçlendirdi.

Zirveye Almanya ve Türkiye’den çok sayıda üst düzey yetkili katılırken, Belediye başkanları ortak bir bildiri imzalayarak yerel yönetimlerin demokratik değerler, ifade özgürlüğü ve halk iradesine olan bağlılıklarını vurguladı. Belediye başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteğini açıkladı ve halk iradesine sahip çıkmanın evrensel bir sorumluluk olduğunu belirtti. Zirve sırasında ‘Demokrasi ve özgürlüklerin güçlü dinamikleri olarak şehirler’ başlıklı oturumda, yerel yönetimlerin şeffaflık, katılımcılık ve iyi yönetişim ilkeleri doğrultusunda kapsayıcı şehirler kurma potansiyeli tartışıldı.

“DEMOKRASİNİN YERELDEN GENELE YAYILDIĞINI BİLİYORUZ”

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Zirvesi’ne katılarak Almanya’daki kardeş şehirlerle olan bağları daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Zirve kapsamında kardeş şehir Darmstadt’ın Belediye Başkanı, diğer kent yöneticileri, Büyükelçi ve Başkonsolos ile bir araya gelerek Bursa ile kardeş şehirleri arasındaki dostluğu ve iş birliğini derinleştirdiklerini anlatan Başkan Bozbey, kardeş şehirlerin iyi uygulamalarını kentlere aktarmak istediklerini ve bu konuda iyi ilişkilerin personel değişimi boyutunda da değerlendirilmesini önerdi. Dünyada artık kentlerin yarıştığını ifade eden Başkan Bozbey, "Birbirimizle olan bilgi alışverişlerinin son derece önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu anlamlı buluşmaya öncülük eden ancak tutukluluğu nedeniyle katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteğimizi tekrar dile getiriyoruz. Haksız tutukluluğunun sona ermesi gerektiğini vurguluyoruz. Bu zirveyi düzenleyen Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve Alman Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Süper Loto’nun süper ikramiyesi rekor kırıyor!

Sağlıklı uzun yaşam için bilimsel çözümler

Burak Deniz'in yeni reklam filmi nefesleri kesecek

ARNİAD’da yeni döneme güçlü başlangıç

2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı

Bakırköylü miniklere sağlık taraması

İstanbul Ataşehir'de Bölgesel İstihdam Ofisi açıldı

Harbiye Açık Hava'da yeni sezon başlıyor

Bursa’da Martı TAG gerilimi!

Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?

10 araçtan 6’sı arıza kaynaklı yolda kalıyor!

Bakırköy'de Melin Molla'dan piyano resitali

İstanbul Beylikdüzü'nde 'uygulamalı muhasebe' ilk mezunlarını verdi

İstanbul’da Basketbol Gençler İl Birincileri ödüllerini aldı

Muğla’dan Rodos’a mavi yolculuk başlıyor