Başkan İmamoğlu, Ayasofya iddialarına yanıt verdi

Başkan İmamoğlu, Ayasofya iddialarına yanıt verdi

Başkan İmamoğlu, Ayasofya iddialarına yanıt verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Ayasofya Camii’ni temizlemediği iddialarına sert tepki gösterdi.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte ilçe turu yaptı. CHP milletvekili Engin Altay da ilçe turunda ikiliye eşlik etti.

Merkez Mahallesi’nde kısa bir esnaf ziyareti yapan İmamoğlu ve Aras, Arnavutköy’ün cadde ve sokaklarında yol alan seçim otobüsüyle vatandaşları selamladı. Vatandaşlar, İmamoğlu ve Aras’a yol boyu sevgi gösterilerinde bulundu.

İmamoğlu ve Aras, selamlamanın ardından İBB Arnavutköy Yaşam Merkezi’nde, aralarında STK üyeleri, spor kulüpleri temsilcileri, anneler, çocukları ve kanaat önderlerinin bulunduğu bir toplulukla bir araya geldi. İmamoğlu, salondaki kalabalıktan yer bulamayan yaş almış kadın vatandaşların ve çocuklu annelerin, kendi koltuğu da dahil olmak üzere, uygun yerlere oturtulmalarını sağladı.

Arnavutköy Yaşam Merkezi’nde, aralarında STK üyeleri, spor kulüpleri temsilcileri, anneler, çocukları ve kanaat önderlerinin bulunduğu bir toplulukla buluşan İmamoğlu, İBB’nin Ayasofya Camii’ni temizlemediği iddialarına sert tepki gösterdi.

“Selatin camiler, Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde, Diyanet İşleri Başkanlığı sorumluluğundadır” diyen İmamoğlu, “Bu iki kurum, İBB’ye temizlik, güvenlik konularında talepte bulununca, hemen belediyemiz Meclisi’ne protokol getiririz ve hizmete başlarız. Biz göreve geldiğimizde 39 selatin camiine bu hizmet veriliyordu. Şimdi ise, 42 oldu. Bizim dönemde talep geldi, artırdık 3 tane. Biri de hatta sıklıkla Sayın Cumhurbaşkanı'nın cuma namazı kıldığı Yıldız Hamidiye Camii’dir. Talep ettiler. Biz de verdik” şeklinde konuştu. “Seçim geldi ya, yine ortalığı karıştıracaklar” diyen İmamoğlu, “Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket… Yani memleketini onlar seviyor. Bayrağını onlar seviyor. Bu toprakları onlar seviyor. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Onların bu sevgileri seçimden seçime aklına geliyor. Bizim ise memleket sevgimiz, millet sevgimiz, bayrak sevgimiz her zaman var. Bizim inancımız, Yaradan’la kul arasındadır. Bunlarda ise, gösteriş işi oldu. Milletin canını yakmak için, milleti birbirine düşürmek ve ayırmak için, bütün kötü duygularını kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İGFA

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu, Tekirova'daki Seramik Kursunu Ziyaret Etti

Kemer'de Kuzdere Mahallesi'nde Altyapı ve Yol Çalışmaları Tamamlandı

Gümüşhane Belediye Başkanı, Bahçeli Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış'ı Ziyaret Etti

17 ilde on binlerce litre sahte alkol ele geçirildi!

İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan, Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi'ne Katıldı

İYİ Parti Karabük İl Yönetimi, Belediye Başkanı Çetinkaya'yı Ziyaret Etti

Gümüşhane'de Mevlana Celaleddin-i Rumi Vefatının Yıldönümünde Anıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2025'te 41 Sosyal Destek Projesini Hayata Geçirdi

Döne Çakmak İlkokulu, İscehisar Belediye Başkanı Seyhan Kılınçarslan'a Teşekkür Plaketi Verdi

Muharip Gaziler Derneği Temsilcileri, İscehisar Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

İscehisar'da Kadınlara Özel Halk Günü Toplantısı Düzenlendi

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya Bölge Haber'i Ziyaret Etti

Gümüşhane Belediye Başkanı, Öz Diyarbakır Sofrası İşletmesinin Açılışını Gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediyesi Çağrı Merkezi İçin Personel Alımı Başladı

Denizli'de İlk Kez Yılbaşı Festivali Düzenlenecek