GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Başkent çiçek açıyor

Başkent çiçek açıyor

Başkent çiçek açıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Başkentin muhtelif alanlarını, parklarını ve orta refüjlerini rengarenk top kadife çiçekleriyle süslemeye başladı. Sözleşmeli üreticilik modelini Başkentte yaygınlaştıran ANFA Genel Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle yerli üreticilerden satın aldığı çiçekleri toprakla buluşturuyor.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, her mevsim şehri güzelleştiren peyzaj çalışmalarıyla Başkentlileri buluşturmayı sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Benim en büyük hayalim Ankaralı üreticiyi zengin etmek” diyerek kırsal kalkınma kapsamında başlattığı sözleşmeli üreticilik modelini Başkentteki yerli çiçek üreticileri ile de sözleşme imzalayarak hayata geçiriyor.

ANFA Genel Müdürlüğü yaz aylarının gelmesiyle parklar, yol kenarları ve orta refüjleri sözleşmeli üreticilik modeli kapsamında yerli üreticilerden satın aldığı top kadife çiçekleriyle süslemeye başladı.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİK MODELİ YERLİ ÜRETİCİNİN EKONOMİSİNE DE KATKI SAĞLIYOR

      Büyükşehir Belediyesinin yaptığı peyzaj tasarımları ve çevre düzenlemeleriyle Başkentin bulvar ile caddeleri başta olmak üzere park ve rekreasyon alanları rengarenk çiçeklerle süslenirken, görsel bir şölene de ev sahipliği yapıyor.

     ANFA ekipleri son olarak Muhammed Ali Esertepe Parkı, Ümitköy yan loblar, Anıtkabir önü ve Batı Parkı’nda sözleşmeli çiçek üreticilerinden satın alınan top kadifelerin dikimini gerçekleştirdi. Kentte üretimi artırmayı ve Başkent ekonomisini canlandırmayı hedefleyen ABB, alım garantili sözleşmeli üreticilik modeline geçen yerli üreticilerin ekonomisine de bu sayede katkı sağlıyor.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: başkent çiçek açıyor

Akdeniz kıyılarının geleceği Muğla’da konuşuldu

TBMM Komisyonu’nda kanun teklifi görüşmeleri

Konya Meram'da Hasanköy yeni çehreye kavuşuyor

Deniz yolculuğunda dijital kolaylık

PTT'den 'Safranbolu Safranı' anma pulu

81 ilin en hızlı koşucuları belli oldu

Türk Prysmian Kablo, enerji ve dijital dönüşümde liderliği sürdürüyor

Prof. Dr. İrvan: Afet anlarında medyada ‘önleyici habercilik’ yapılmalı

60. Tur'da Türk bisikletçilerden güçlü sinyaller

İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu... 15 ton bonzai üretilebilecek madde ele geçirildi

Şahsenem'den kuaförlere ve güzellik sektörüne tam destek

2024’te Türkiye’de 6 bin 352 trafik kazası ölümlü... Ankara ölümlerde, İstanbul yaralanmalarda ilk sırada

İstanbul Bakırköy'den annelere destek

Çocukların dil gelişimi sesli tiyatroyla destekleniyor

Ümraniye Esnaf Odası'ndan sosyal medya ve yapay zeka eğitimi