Bayram tatili anketi çalışanların tercihlerini ortaya koydu

Bayram tatili anketi çalışanların tercihlerini ortaya koydu

Bayram tatili anketi çalışanların tercihlerini ortaya koydu

Çalışanların Ramazan Bayramı’na dair ekonomik koşullarını ve tercihleri anket çalışmasıyla ortaya çıktı. Anketin, “Ramazan Bayramı’nda tatil planınız var mı?” sorusuna çalışanların yüzde 79’u “Hayır”, yüzde 21’i ise “Evet” yanıtını verdi. Tatile gitmeyi düşünenler içerisinde evli-bekar oranı eşit oldu.

İSTANBUL (İGFA) - Eleman.net’in gerçekleştirdiği anket çalışmasında çalışanların yüzde 79’u, Ramazan Bayramı’nda tatile gitmeyi düşünmediğini belirtti.

Yapılan anketteki sonuçlar tercih ve koşulları ortaya çıkardı.

“Tatilde harcamayı düşündüğünüz bütçenin aylık gelirinize göre oranı nedir?” sorusuna, çalışanların yüzde 52'lik büyük çoğunluğu, aylık gelirlerinin yüzde 10'undan daha az pay ayıracaklarını belirtirken, katılımcıların yüzde 25’i yüzde 10-25 arası harcama planladı. Kalan yüzde 8’lik çalışan grubu da yüzde 50'nin üzerinde harcama yapmayı planlarken, Tatilde gitmeyi düşündüğünüz yer neresi?” sorusunda ise, yüzde 21 oranında “Otel, pansiyon, tatil köyü vb.”, yüzde 79 oranında da “Aile veya memleket ziyareti” cevapları verildi.

Anket çalışmasında yer alan “İş yerinizden bayram ikramiyesi aldınız mı?” sorusunu, çalışanların yüzde 81’i “Hayır” diye cevapladı.

Bu arada ikramiye alan çalışanların yüzde 49’u aldıkları ikramiyenin maaşlarının üçte birine denk geldiğine dikkati çekilirken, anketin son bölümünde ise “Bayram alışverişinde en fazla hangi bölümde harcama yapacaksınız?” sorusu soruldu. Bu soruya çalışanların yüzde 59’u “Gıda” cevabını verdi. Aynı soruyu katılımcıların yüzde 30’u “Giyim” diye yanıtlarken, yüzde 11’lik kesim ise “Seyahat” yanıtını tercih etti.

Anket sonuçlarını değerlendiren sektör temsilcilerinen Gökhan Duyarlar, ekonomik koşulların güçleştiği dönemlerde tatil harcamalarının da kısıldığını belirterek, "Şu an artan geçim masrafları karşısında çalışanların öncelikli tercihi tasarruf etmek oluyor. Bir diğer noktada bayram ikramiyesi çalışan memnuniyetinde önemli rol oynuyor. Özellikle manevi duyguların yüksek olduğu bu dönemlerde işverenlerin çalışanlarına destek olması, iş süreçlerine de pozitif olarak yansıyor. Önümüzdeki dönemde de ikramiye uygulamaları iş yaşamında ağırlığını koruyacak” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği

Mehmet Efe’nin hayali gerçek oldu: Protezle ilk maçını oynadı

Sinemaseverler için Cuma vizyonu: Vizyonda neler var?

Gülşah Alakuş, BNP Paribas Cardif Türkiye’nin yeni İnsan Kaynakları lideri oldu

İstanbul Bakırköy'de Yaz Spor Okulu’nun üçüncü dönemi başladı

Prof. Dr. Erol Özvar yeniden YÖK Başkanı ve üyesi olarak atandı