Bayramı kilo almadan tamamlamak mümkün mü?

Bayramı kilo almadan tamamlamak mümkün mü?

Bayramı kilo almadan tamamlamak mümkün mü?

Yüksek miktarda şeker tüketildiğinde kan şekerinin hızlı bir şekilde yükseleceğini kaydeden uzmanlar, vücutta seyreden yüksek insülin seviyelerinin de yenilen şekerin yağ olarak depolanmasına sebep olduğunu söyledi.

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, Ramazan Bayramı süresince nasıl beslenmek gerektiği konusunda bilgi verdi.

Ramazan Bayramı, “Şeker Bayramı” olarak adlandırıldığı için bazılarının bayramda tatlı tüketimini abartmakta sakınca görmeyebildiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Ancak tek öğünde yüksek miktarda şeker tüketildiğinde kan şekeriniz hızlı bir şekilde yükselir ve yükselen şekeri normal seviyeye getirmek için pankreastan insülin salınımı olur. Vücutta seyreden yüksek insülin seviyeleri yediğiniz şekerin yağ olarak depolanmasına sebep olur. Bu yağ depolanması en çok da karın çevresini yani karaciğer gibi önemli iç organlarımızın bulunduğu bölgeyi etkiler.” dedi.

Tek öğünde yüksek miktarda şeker, şekerli besin ve çikolata tüketiminin vücutta insülin direnci oluşumuna ve Tip 2 diyabet, karaciğer yağlanması ve obezite gibi sağlık sorunlarına sebep olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Eğer tatlı ihtiyacınız var ise lif oranı ve şeker oranı yüksek olan kuru meyveler tercih edilebilir. Bu besinleri tüketmek hem bağırsak sağlığını daha olumlu etkileyecek ve potasyum gibi mineraller sağlayacak hem de kan şekerinizi şeker kadar yükseltmeyecektir.” diye bilgilerini paylaştı.

KARACİĞER YAĞLANMASINA DİKKAT

Bayramlarda özellikle çocukların şeker tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini de söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, “Örneğin karaciğer yağlanması eskiden ileri yaşlarda ve genelde obezlerde oluşabilirken; artık sağlıksız beslenmeye, şeker tüketimine, mısır şuruplu atıştırmalık tüketimine bağlı olarak çocuklarda da görülebiliyor. Bu nedenle şeker, çikolata tüketimini çocuklarda da sınırlamak gereklidir" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Muğla'da AFAD'ın 16. Yıl Dönümü Afet Bilinci Etkinlikleriyle Kutlandı

Mersin'de Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı Gerçekleştirildi

Karatay Belediyespor'un Şampiyon Sporcuları Başkan Kılca'yı Ziyaret Etti

Eyyübiye Zabıtası, Bozuk 8 Bin Şişe Kolaya El Koydu

Gebze'de 69 Hektarlık İmar Uygulaması Tamamlandı

Yeşilyurt'ta Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak Mahallelerinde Ulaşım Altyapısı Yenileniyor

Odunpazarı'nda Alzheimer Merkezi Açılışa Hazırlanıyor

Haliliye'de Kış Spor Okulları Futbol Kursuna Yoğun İlgi

Yeşilyurt Belediyesi, Önem Projesi Kapsamında Melekbaba'da Gençlik Etkinliği Düzenledi

DİSK Güney Marmara'dan Bursa'da kitlesel açıklama

Büyükler Türkiye Güreş Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

Çankırı'da Çocuklar İçin Halk Oyunları Kursu Başlıyor

Kâğıthane'ye Yeşil Vadi'de Yeni Sosyal ve Sportif Tesis Geliyor

Kayseri'deki 17 Aralık Terör Saldırısı 9. Yılında Anıldı

Konkordato başvuruları artıyor! 2026'da daha da artacak