Bekir Bozdağ yasal düzenlemelerden bahsetti

Bekir Bozdağ  yasal düzenlemelerden bahsetti

Bekir Bozdağ yasal düzenlemelerden bahsetti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) 2022 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, birliğin encümen üyeliğine yeniden seçildi.

MANİSA İGFA- Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) 2022 yılı Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, birliğin Ankara’daki hizmet binasında düzenlendi. Toplantının açılış konuşmalarını TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptı. TBB Başkanı Şahin açılış konuşmasında kalkınmanın ve demokrasinin yerelde başladığına vurgu yaptı. Şahin, “Demokrasinin beşiği olan yerel kalkınma bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli mekanizmasıdır” dedi. Şükrü Karatepe konuşmasında Türkiye’de belediyeciliğin 150 yıllık bir müessese olduğunu ve artık yerleşmiş bir anlayışın bulunduğunu söyledi. Belediyelerin şartlara çok çabuk uyum sağladığının altını çizen Karatepe, “Belediyelerimiz, özellikle pandemi döneminde dünyanın bütün şehirlerine örnek olacak kendilerine has hizmetler icat ettiler” dedi.

BAKAN BOZDAĞ YASAL DÜZENLEMELERDEN BAHSETTİ 

Bakan Bozdağ ise; belediyelerle ilgili bugüne kadar yapılan yasal değişikliklerden bahsetti ve Belediye Meclislerinin güçlendirildiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile de büyükşehir belediyelerinin daha güçlü ve kudretli bir yapıya kavuşturulduğunu vurgulayan Bozdağ, diğer il ve ilçe, belde belediye başkanlarının hukuki anlamda görev ve yetkilerini artıran, onlara güvenen anlayışın 2005'te yeni Belediye Kanunu ile yürürlüğe konulduğu dile getirdi. Bakan Bozdağ, belediyeleri güçlendiren adımları desteklediklerini, belediye başkanlarının isteklerinin kendileri için emir olduğunu kaydetti.

MECLİS GÜNDEMİNDE BİRLİK ENCÜMEN SEÇİMİ YAPILDI 

Açılış konuşmalarının ardından TBB’nin düzenlendiği ‘Gıdanı Koru’, ‘Yeşil Şehirler ve Çocuk Dostu Şehirler’ fikir ve proje yarışmalarında ödül alan belediyelere ödülleri takdim edildi. Ödül töreni sonrası TBB Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Azak, 2021 yılı Faaliyet Raporu hakkında meclise bilgi aktardı ve meclis gündemine geçildi. Gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. Son olarak yapılan seçimle birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de yer aldığı mevcut birlik encümeni yeniden seçildi.


Haber Kaynak : İGFA

LÖSEV’in kahraman çocukları karne sevinci yaşadı

Ümit Özdağ'a hapis cezası ve tahliye kararı!

Tüketici Ürünleri Sektörü'nden son durum raporu: İnovasyonla büyüme çağrısı

Gazi Koşusu’na özel film ve yeni iş birliği tanıtıldı!

Gayrimenkulün finansal yol haritası Ankara’da çizildi

Mobil numara taşımada lider operatör

Bursa’da sağlıkta dijital dönüşüm... Karmaşık gerçeklik eğitimi başladı

İBB ders atölyelerinde başvurular başladı

Dr. Ağca İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını yorumladı: İsrail'in hedefi rejim değil, nükleer program

İYİ Parti Mardin: İslam Devletleri İsrail zulmüne karşı birlik olmalı!

Önce gülümse sonra ‘Şutla’

Sessiz kalp krizine dikkat! Belirtiler grip sanılabilir!

5 ton çöp toplandı, güneş enerjisi kullanımı arttı

Tuğba Özay’dan “Kafes”e etkileyici klip

Elif Buse Doğan: Hayal ettiğimin hep bir adım ötesindeyim