Beklenen EYT teklifi komisyonda görüşülüyor

Beklenen EYT teklifi komisyonda görüşülüyor

Beklenen EYT teklifi komisyonda görüşülüyor

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Kanun teklifi bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

ANKARA (İGFA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, EYT düzenlemesini de içeren 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

Teklif sahibi olarak komisyona bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, kanun teklifini Cumhur İttifakı olarak hazırladıklarını söyleyerek, EYT ile "muazzam bir dokunuş, müjdeli bir düzenleme yaptıklarını" belirtti.

Akbaşoğlu, EYT'lilerin, AK Parti ve MHP grup başkanvekillerini ziyaret ederek, "Biz primimizi, çalışma süremizi doldurduğumuz halde 1999'da gelen yaş şartı nedeniyle evde oturuyor, yaşımızı bekliyoruz. Yaşımız ilerlediği için farklı iş yerlerinde çalışamıyoruz, bundan dolayı mağduriyet yaşıyoruz. AK Parti buna neden olmadı ama sizden istirhamımız bunun çözümlenmesi." şeklindeki taleplerini ilettiğini aktardı.

Plan ve Bütçe Komisyonunda milletin beklediği teklifi görüştüklerini vurgulayan Akbaşoğlu, "Bu, büyük bir müjde; bu müjdeyi sevinçle karşılayan milyonlarca çalışanımız var ancak bunu değersizleştirmek, amacından saptırmak isteyen, hakikate iftira atarak gerçekliği örtmeye çalışanlar da var. Bu da 'teklifle yeni bir şart getirildiği' yalanı. Bu, apaçık bir yalan. Ortaya koyduğumuz teklifle yeni şart yani 'kademeli prim şartı' getirildiği sözü iftiradır, yalandır, teklif sahiplerine bühtandır. Teklifimizde hiçbir eksiklik yok." ifadesini kullandı.

Düzenleme hayata geçtikten sonra hak sahipleri, emeklilik için başvuru yapabilecek.


Haber Kaynak : İGFA

“Ailem” dizisinin ikinci sezonu tanıtıldı

Türkiye genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Esentepe Gençlik Merkezi'nde Ara Tatil Etkinlikleri Düzenlendi

Bursa'da Düzenlenen Yarıyıl Şenliği Renkli Bir Finalle Sona Erdi

Bursa'da Çocuklara Yönelik Güvenli Yaşam Atölyesi Düzenlendi

KTO'dan “Orta Anadolu Üretim Havzası” vurgusu

Denizli'de Kent Market'ten 2025'te 155 Binden Fazla Kişi Yararlandı

Mamak Belediyesi, Kreş Eğitmenlerine Ara Tatilde Hizmet İçi Eğitim Düzenledi

Volleyball World Beach Pro Tour 2026 Takvimi Açıklandı: Alanya Etabı Haziran'da

Mübadele'nin 103. Yılında Anma ve Anlatım Söyleşisi Düzenlendi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Karadolap Spor Kulübü'nü Ziyaret Etti

Pamukkale Sömestir Festivali, Madagaskar Sirki ile Final Yapacak

Seyyah Ritim Grubu Niğde'de Sahne Alacak

Mübadelenin 103. Yılı Mudanya'da Anma Etkinlikleriyle Hatırlandı

Beylerbeyi Profiterol, Dubai’de üretime başladı