Beko’ya Avrupa’da 125 milyon Euro finansman katkısı

Beko’ya Avrupa’da 125 milyon Euro finansman katkısı

Beko’ya Avrupa’da 125 milyon Euro finansman katkısı

İtalya’nın ihracat kredi kurumu SACE’den sağlanan 125 milyon Euro tutarındaki krediyle Beko, finansal gücünü artırırken, Avrupa’daki tedarik zinciriyle kurduğu bağları da derinleştirmeyi hedefledi.

İSTANBUL (İGFA) - Beko, Avrupa’daki büyümesini destekleyecek stratejik bir finansman anlaşmasına imza attı.

Avrupa’nın lider ev teknolojileri şirketi Beko, İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren ihracat kredi ve sigorta kurumu SACE (Servizi Assicurativi del Commercio Estero) ile 125 milyon Euro tutarında, 10 yıl vadeli bir finansman anlaşması imzaladı. Beko’nun finansman işlemi BNP Paribas ve Deutsche Bank aracılığı ile gerçekleştirildi.

Şirket, sermaye yapısını güçlendirirken uzun vadeli büyüme hedeflerine önemli katkı sağlayacak finansman ile İtalyan tedarikçilerle iş birliği fırsatlarını da artırmayı hedefliyor.

İşlemin imza töreni İtalya - Türkiye İş Forumu kapsamında Roma’da düzenlendi. Törene Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Beko Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO) Barış Alparslan ve SACE CEO’su Alessandra Ricci katıldı. Törende iki ülke arasında ekonomik iş birliğini ileriye taşıma yönündeki güçlü irade bir kez daha vurgulandı.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye'ye ve Beko’ya duyduğu güveni bir kez daha görmenin kendileri için kıymetli olduğunu söyledi. 

Beko Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Alparslan, yatırımcıların, iş ortaklarının ve tüketicilerin şbeklentilerini istikrarlı şekilde karşılamaya devam edeceğini belirtirken, "Bu anlaşma, operasyonel faaliyetlerimiz için önemli bir hareket alanı yaratırken, uluslararası finans kuruluşlarının uzun vadeli yaklaşımımıza duyduğu güveni de yansıtıyor" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

9. Geleneksel Mini Minikler Futsal Şenliği Eskişehir'de Başladı

Yunusemre Belediyespor, Kadınlar 2. Lig'de Kalma Başarısı Gösterdi

Uğur Mumcu, Ölümünün 33. Yılında Çanakkale'de Anıldı

Seramik Sanatçısı Mine Poyraz'ın "Yolculuk ve İz: Kadının Hikâyesi" Sergisi Açıldı

Altınordu'da Kaldırım İşgalleri Denetleniyor

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Zagreb'deki B40 Zirvesi'ne Katılıyor

Altınordu'da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Hız Kesmeden Devam Ediyor

Konya'da TÜMOSAN Köprülü Kavşağının Temeli Atıldı

Cibuti Büyükelçisi Abdillahi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'ı Ziyaret Etti

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Atatürk'ün Gaziantep Ziyaretinin Yıldönümünde Mesaj Yayımladı

Bursa'da Belediye Başkanları Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Bursa'da Evrencan Gündüz ve Uzaylılar 'Caz Pazarı'nda Sahne Aldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2025'te 2,5 Milyar TL Borç Ödeyerek Mali Disiplin Sağladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Tütünle Mücadele İçin Personel Görevlendirildi

Bursa'da Gençler Yarıyıl Tatilini Doğa Kampında Geçirdi