Beylikdüzü İskenderun'da 'Çadır Kent' kuruyor

Beylikdüzü İskenderun

Beylikdüzü İskenderun'da 'Çadır Kent' kuruyor

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, iki büyük depremin ardından başlattığı yardım çalışmalarını sürdürürken, şimdi de Hatay’ın İskenderun ilçesinde 70 bin metrekarelik bir alanda “Çadır Kent” kurmak için kolları sıvadı.

HATAY (İGFA) - Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’a arama-kurtarma ekibi ve yardım tırlarını ulaştıran belediye, şimdi de Hatay’ın İskenderun ilçesinde “Çadır Kent” kuruyor.

Toplamda 70 bin metrekarelik alanda kurulacak Çadır Kent’in 34 bin metrekarelik ilk etabında; 250 çadır, 54 konteyner, 11 adet sanayi tipi jeneratör ve aydınlatma, tuvalet, duş, yemekhane ve mutfak yer alacak.

Böylelikle deprem bölgesindeki vatandaşların barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçları karşılanacak.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla Beylikdüzü, deprem bölgeleri için tek yürek olduğuna dikkati çekerek, "Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Destek Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı’nda toplanan yardımları depremden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’a gönderdik. Binlerce gönüllü komşumuz, ekiplerimizle birlikte cansiperane çalışarak yardımlarını ulaştırmaya, kolilemeye ve yardım tırlarımıza yüklemeye devam ediyor.Yardım tırlarımız doldukça deprem bölgesine doğru yola çıkıyor. Bir yandan arama-kurtarma ekibimiz de bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte Hatay’daki deprem bölgesine ulaşan ekiplerimiz, depremden etkilenen vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde konaklaması için Çadır Kent kurulumuna başladı. Burada mutfağımızı da kuracağız. Yardımlaşma ve dayanışma ile yaralarımızı saracağız” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette

Fırtına ve kar yağışı uyarısı!

Hatay'da Otoyolda Yarış Yapan Dört Sürücü Yakalandı

KAYÇEV Geri Dönüşüm Tesisi ile Doğa Korunuyor, Ekonomi Güçleniyor

Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Sibel Can 'altın yılı'yla göz kamaştırdı!

7 bin 875 dağıtım çalışanı Migros'un kadrosunda

Megastar’ın sahnesinden Süperstar geçti

Yeşilyurt'ta Diyarbakırlılar Taziye Evi Hizmete Açıldı

Çorum Mecitözü’ne 280 milyonluk dev kültür yatırımı... Çorum Hitit Kültür Merkezi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Belediye Başkanı Cin'i Kabul Etti

Bursa Kuzey Gişeleri’nde tehlikeli manevra!

Ticaret'ten zehir sevkiyatına geçit yok!

Azm-i Milli Müzesi, Avrupa Endüstriyel Miras Rotası'na Dahil Oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Inter Academy Türkiye'yi Ziyaret Etti