Beylikdüzü'nde yılın en çok okunan kitapları belli oldu

Beylikdüzü

Beylikdüzü'nde yılın en çok okunan kitapları belli oldu

İstanbul Beylikdüzü'nde yıl boyunca 22 merkezde 214 bin 564 kullanıcıyı ağırlayan belediye kütüphanelerinde en çok okunan kitap ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’ oldu.

İSTANBUL (İGFA) - İlçe halkını okumaya teşvik etmek amacıyla nitelikli ve donanımlı kütüphaneleri vatandaşların kullanımına sunan Beylikdüzü Belediyesi,kütüphane hizmetleri kapsamındaki 2022 yılı istatistiklerini ve farklı kategorilerde en çok okunan ilk 3 kitabı paylaştı.

Okuyucu istatistikleriyle hazırlanan verilerde yıl içerisinde yetişkin kategorisindeen çok okunan kitap Paulo Coelho’nun ‘Simyacı’ kitabı oldu.

Gençlik kategorisinde J. K. Rowling’in‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’kitabı, çocuk kategorisinde ise Valerie Thomas’ın‘Sakar Cadı Vini’nin Dev Balkabağı’en çok okunan kitap oldu.

Beylikdüzü’ndeki kütüphaneler 214 binden fazla kullanıcıyı ağırladı.

Yıl boyunca kütüphane hizmetleriniözverili bir şeklide sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, konforlu ders çalışma alanlarıyla da özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. 2022 yılı içerisinde ilçede bulunan kütüphaneler 214 bin 564 kullanıcıyı ağırlarken, ödünç verilen kitap sayısı ise 58 bin 894 adete ulaştı.

Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hayata geçen iki adet Gezici Kütüphane ilçede 36 okulu ziyaret ederek 52 bin 455 öğrencinin binlerce basılı esere ücretsiz olarak erişimini sağladı.


Haber Kaynak : İGFA

KOBİ’ler yapay zekâ ile rekabette bir adım önde

Bakanı Kacır: Savunma sanayiinde tam bağımsızlığa

Türk tüketicisi mutfakta lider... Tava-tencereye ilgi büyük

İstanbul'da 2 bin 500 yeni taksi için ilk ihale... 150 plaka sahiplerini buluyor

Türk doktor New York’ta ilk gününde hayat kurtardı... Valizle hayat kurtaran müdahale!

Diyetisyenlere ilgi arttı! Sahte uzmanlara kanmayın!

Havuz ve deniz sezonu açıldı... Boyun-bel kırığı tehlikesine dikkat!

BUSKİ Arama Kurtarma ekibi akredite oldu

Tencere yangınına dikkat! İstanbul İtfaiyesi’nden hayat kurtaran uyarı!

Antalya Büyükşehir raylı sistem işletmecilerini ağırladı

Vapurda ofis keyfi başladı

İBB'nin bayram tedbirleri devam ediyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bayram yoğunluğu

Deprem riski yurtdışı konut taleplerini artırdı

İlk Kadın OSB için adımlar atıldı