Bilecik'te 'Pazaryeri Boncuk Fasulyesi'nde buruk hasat

Bilecik

Bilecik'te 'Pazaryeri Boncuk Fasulyesi'nde buruk hasat

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen tescilli Pazaryeri Boncuk Fasulyesi hasadı başladı.

Pazaryeri Gündem / BİLECİK (İGFA) - Pazaryeri ilçesinin başlıca geçim kaynaklarından olan ülke ve ilçe ekonomisine katkı sağlayan Pazaryeri Boncuk Fasulyesinin hasadına başlanırken, çiftçiler geçen yıla bakılarak daha düşük fiyatla ürünlerini sattıkları için artan maliyetler yüzünden sıkıntılı günler yaşıyor.

Sezon açılışında 20 liradan toptancılara satılan Boncuk Fasulyesi bu günlerde 13 ile 15 lira arasında değişen fiyatlardan çiftçilerden alınıyor.

Başta İstanbul, Bayrampaşa ve Kadıköy haline toptancılar aracılıyla müşterilere ulaştırılırken, fasulye Bursa, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Ankara’daki semt pazarlarındaki tezgahlarda satışa sunuluyor.

Pazaryeri ilçesinde Fasulye üreticisi Dilek Kart, geçen yıl mazot fiyatının 6 lira civarında olduğunu söyleyerek bu yıl ise tarlalarında kullanmak için 30 liradan mazot aldığını vurguladı.  2021 sezonunda Pazaryeri Boncuk Fasulyesini toptan 14 liradan toptancılar tarafından alındığını belirten Kart, bu yıl ise mazot fiyatının geçen yıla göre yüzde 350-400 gübre 300 zam gördüğünü ürünlerinin ise bu yıl 15 lira ettiğini söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm hayat memat meselesi!

Zafer Partisi'nin paylaşımına re'sen soruşturma başlatıldı! Partiden 'disiplin' açıklaması!

Düzce'de trafik kazası: 1 yaralı

Özgür Özel'den saldırı sonrası ilk mesaj: Fırtınadan sağ salim geçeceğiz

Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur!

DSÖ Sağlıklı Şehirler Ağı Bursa’da yapılacak

Başkan Tugay, İstanbul'da Özgür Özel'le buluştu

Devlet korumasındaki çocuklardan doğa dostu projeler

İstanbul'da bilinçli nesiller yetiştiriliyor

Erdoğan’dan Özel’e 'geçmiş olsun' telefonu

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği İstanbul'da toplandı

Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Şüpheli gözaltında!

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat!

İstanbul'da sivrisinekle mücadelede önlemler arttı

İstanbul Sarıyer'de normale dönüş!