BLİS öğrencilerinden farkındalık sergisi

BLİS öğrencilerinden farkındalık sergisi

BLİS öğrencilerinden farkındalık sergisi

Bilkent Laboratory and International School (BLİS) öğrencileri Birce Alya Akbulut ve Mira Kaya toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat etmek için hazırladıkları resim sergisi ile Bilkent Center’da.

İSTANBUL (İGFA) - Blis 4. sınıf öğrencileri Birce Alya AKBULUT ve Mira KAYA toplumsal cinsiyet eşitliği için el kaldırdı. İlkokul bitirme ödevleri kapsamında seçtikleri, sürdürülebilir küresel hedeflerden biri olan, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ konusuna dikkat çekmek için okul arkadaşlarının da yardımıyla bir resim sergisi projesi oluşturan öğrencilerin sergisi Bilkent Center’da yerini aldı.  8 hafta süren ödevleri kapsamında kadının iş hayatındaki yeri üzerine çeşitli araştırmalar yapan Birce Akbulut ve Mira Kaya’nın sergisi büyük beğeni topladı.

Kadın Koalisyonu Sosyal Medya ve Uluslararası Koodinatörü Selma Acuner, Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Sema Kendirci ve UNDP Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Gözde Keçeci ile görüşerek cinsiyet eşitsizliğinin Türkiye ve dünyadaki boyutunu anlamaya çalışan öğrenciler, yakın çevrelerinde kadın konusunda farkındalık yaratmak adına, öğrendikleri bilgileri arkadaşları ve öğretmenleriyle paylaştı. Bu farkındalığı toplum geneline yaymayı, kendilerinin ve arkadaşlarının çizdikleri resimler ile bir resim sergisi açarak öğrendiklerini topluma anlatmak istediklerini dile getiren öğrenciler; böyle bir sergiyi Bilkent Center’da ziyaretçiler ile buluşturdukları için mutlu olduklarını dile getirdi. 


Haber Kaynak : İGFA

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele

TOFAŞ’ın ligdeki rakibi Bahçeşehir Koleji

Kayseri'de 1 Mayıs Coşkusu: İşçiler Taleplerini Meydanda Dile Getirdi

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs bilançosu! 384 gözaltı!

Anne bebek bağı bebeğin dünyasını şekillendiriyor