Bugün bir çok şehir güne bembayaz başladı

Bugün bir çok şehir güne bembayaz başladı

Bugün bir çok şehir güne bembayaz başladı

Bugün birçok şehir güne bembeyaz başladı. Hava sıcaklıkları düştü, yurt genelinde soğuk hava ve yağış etkili oldu. Meteoroloji, 24 il için kar yağışı uyarısı yaptı

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güne birçok şehir bembayaz başladı. Kar, Gebze- İstanbul Kuzey Marmara Otoyolunu kapladı.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede (2°-10°C) azalacağı ve mevsim normallerinin altında düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken, rüzgarın Genellikle güney ve batılı, zamanla Marmara, Kıyı Ege ve Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bu arada Meteoroloji'den ve AFAD'dan yapılan uyarılar yapıldı.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1725923301086593512

Yağışların Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiği, rüzgârın da Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


Haber Kaynak : İGFA

Kayseri Büyükşehir Zabıtasına Toplumsal Olaylara Müdahale Eğitimi

ORC Araştırması: CHP'nin Oy Oranını En Çok Artırdığı İller Açıklandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Laboratuvarı Uluslararası Akreditasyon Aldı

Şahinbey'de Umre Ödüllü Kitap Yarışmasından Dönen Öğrenciler Protokolle Buluştu

Yalova Belediyesi, Yılın İlk Hastane Ziyaretlerini Gerçekleştirdi

Yeşilyurt Belediyesi Yaşlılara Yönelik 'Baştacı' Projesini Sürdürüyor

Nilüfer'de Aromaterapi ve Doğal Parfüm Atölyesi Gerçekleştirildi

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Berat Kandili Mesajı Yayımladı

Pendik'te Yeni Park ve Çevre Düzenleme İşi İçin İhale Süreci Başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit'ten Berat Kandili Mesajı

Eskişehir Şehir Tiyatroları, Haldun Dormen'i Anma Töreni Düzenledi

Kırşehir'de Kültür-Sanat ve Edebiyat Günleri 6 Şubat'ta Başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Samsun'da

Hülya Koçyiğit, Van'da 'Sinema ve Aile' Temalı Söyleşi Gerçekleştirecek

Yunusemre'de 'Atatürküler' Dinletisi Müzikseverlerle Buluştu