Bulgaristan Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Dündar'a nezaket

Bulgaristan Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Dündar

Bulgaristan Ankara Büyükelçisi’nden Başkan Dündar'a nezaket

Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov, Bursa'da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Bursa’nın yüzyıllardır gerek Anadolu’dan gerekse Balkanlar ve özellikle de Bulgaristan’dan göçler aldığına dikkat çeken Başkan Dündar, Bursa'da yaşayan Bulgaristan göçmenlerinin sıkı bağları olduğunu belirterek, "Ben de fırsat buldukça Bulgaristan’a gidiyorum. Kırcaali, Omurtag ve Lofça bizim kardeş belediyelerimiz. Karşılıklı görüşmelerimiz ve tecrübe paylaşımlarımız oluyor. Bizler onların, onlar da bizlerin düzenlediği etkinliler de yer alıyor. Lofça ile bizim ortak bir yönümüz var. Dünyadaki üç tane çarşılı köprüden ikisi bizim kentlerimizde bulunuyor. Bu köprüler bizlerin kardeş olmasına vesile oldu. Plevne şehrinde de bir panoramik müze bulunuyor. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de Bursa’ya dünyanın en büyük kubbesine sahip Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni kazandırdık. Bu ortak yön belki Plevne ile de kardeş şehir olmamıza vesile olur. İki ülke arasında oluşturulan karşılıklı ilişikleri güzel bir şekilde sürdürmek gerekiyor. Bu duygularla çalışmalar yürütüyoruz. Pandemi nedeniyle karşılıklı ziyaretlere ara vermek durumunda kaldık. Pandeminin sonlanmasıyla birlikte yeniden bu ziyaretlere başlayacağız” diye konuştu.

“OSMANGAZİ MEYDANI’NIN AÇILIŞINDA OLMAK İSTERİZ”

Güzel misafirperverliği için Başkan Dündar’a teşekkürlerini sunan Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov ise, Bursa ve Osmangazi'nin binlerce Bulgaristan göçmeni vatandaşa ev sahipliği yaptığına dikkati çekti. Omurtag, Lofça ve Kırcaali Belediyeleri ile kardeş şehir olduklarını anımsatan Büyükelçi Cholakov, "Pandemiden dolayı birçok kültürel ve tarihsel etkinliğe ara vermek durumunda kaldık. Fakat bunları tekrardan canlandırabilirsek çok memnun olacağız. Özellikle kardeş şehirler arasındaki görüşmelerin yeniden başlaması bizleri çok mutlu eder” dedi.

Hafta içerisinde Bulgaristan ve Türkiye Ulaştırma Bakanları ile bir görüşmelerinin olacağını belirten Büyükelçisi Cholakov, ayrıca Bursa, Filibe ve Üsküp arasında ulaşımı sağlayacak bir hava yolu kurmak istediklerini belirterek, "Bunun görüşmesini yapacağız. Her iki ülkenin vatandaşları böylelikle daha fazla gidip gelme imkanına kavuşacaktır. Yeni bir yıla böylesine güzel bir ortamda, böylesine güzel bir görüntüyle ve böylesine güzel bir başkanla başlıyor olmak da bizim için çok güzel” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Kahramanmaraş'ta Oğuz Atay'ın Edebiyat Dünyası Konuşulacak

Kahramanmaraş'ta Sosyal Dayanışma İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Mutlu Mahallesi'nde İncelemelerde Bulundu

ASKİ, Çamlıdere Barajı'nda Yüzer Pompa Sistemini Devreye Alıyor

Kayseri'de Kamu Binası Çevresi İçin Kapsamlı Çevre Düzenlemesi Başlatıldı

Samsun'da Gri Su Projesiyle Yıllık 50 Bin Ton Su Tasarrufu Hedefleniyor

İslam Hukuku ve Siyaset Felsefesi Tarihsel Bağlamda Ele Alındı

KMBB Cep Trafik Uygulaması ile Anlık Yol Bilgileri

Mersin Kan Portakalı Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Kaynarca'da asfalt sezonu tamamlandı: 31 kilometre yol yenilendi

Van Büyükşehir Belediyesi, Gençlere Yönelik Yapay Zeka Eğitimi Başlatıyor

Diyarbakır'da Öğrencilere Çevre ve Sıfır Atık Eğitimi Veriliyor

Toroslar'da Anne Projesi Kapsamında Eş Zamanlı Eğitimler Düzenlendi

Amed Film Festivali dördüncü gününde yoğun ilgi gördü

Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanları Fransa'da Görüşmeler Gerçekleştirdi