Bursa Büyükşehir Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Eğitimlerini Sürdürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bağımlılıkla Mücadele Eğitimlerini Sürdürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında personeline yönelik eğitimler düzenliyor. Bugüne kadar 2 bin 985 bağımlı bireyle 21 bin 400 görüşme gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bağımlılıkla mücadele çalışmalarını hem kurum içinde hem de kent genelinde sürdürüyor. Belediye, toplum sağlığını tehdit eden bağımlılık sorununa karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Personel Eğitimleri Başladı
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 'Bağımlı Olma Özgür Ol' sloganıyla belediye personeline yönelik eğitim programı başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gruplar halinde verilen eğitimlerde, uzmanlar tarafından bağımlılık türleri, tanı ve tedavi yöntemleri anlatılıyor.

Binlerce Görüşme Gerçekleştirildi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 2 bin 985 bağımlı bireyle 21 bin 400 görüşme yapıldığını açıkladı. Bozbey, 2 bin 750 bağımlı yakını ile 13 bin 700 görüşme gerçekleştirildiğini ve toplamda 35 bin 100 bireysel görüşme yapıldığını belirtti.

Tedavi ve Destek Hizmetleri
Başkan Bozbey, 1762 kişinin sigara, alkol ve madde bağımlılığı tedavi programına katıldığını ifade etti. Danışanların AMATEM ve ÇEMATEM'e tıbbi tedavileri için 2550 kez ücretsiz ulaşım desteği sağlandı. Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) aracılığıyla 23 bin 650 kişiye ulaşıldı.

Hedef Sağlıklı Bir Bursa
Bursa Büyükşehir Belediyesi, bağımlılıktan uzak, sağlıklı ve bilinçli bir kent hedefiyle çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. Eğitim, danışmanlık ve destek hizmetleriyle çalışanların ve vatandaşların bilinç düzeyinin artırılması hedefleniyor.


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Toys"R"Us Türkiye'de... Oyun, keşif ve eğlence bir arada

Ormanya yaban hayvanlarına umut oluyor

Bakan Bolat’tan e-ticaret müjdesi... Hedef dünya liginde zirve!

İstanbul Bakırköy Belediyesi çocuk meclisi kuruldu

Bursa'da Su Tüketen Sanayi Sektörü Masaya Yatırıldı

Şanlıurfa'da Çocuk Hakları Eğitimi Düzenlendi

Antalya’da Uluslararası Piyano Festivali başlıyor

Sultanhisar'da Ata Tohumu Fideleri Vatandaşlarla Buluştu

Bursa ulaşımı hızlanıyor... Bursa Şehir Hastanesi ve YHT Garı Bağlantı yollarının temeli atıldı

Bursa'da Türkiye'ye Örnek Gri Su Projesi Hayata Geçiyor

Şanlıurfa'da Yetim Çocuklar İçin Özel Etkinlik Düzenlendi

Aydın Büyükşehir Belediyesi Kent Genelinde Park ve Bahçe Çalışmalarını Sürdürüyor

İstanbul Maltepe’de işgaller azalıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi Ata Tohumları Projesi Kapsamında Söke'de Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

4. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali Başladı