Bursa Büyükşehir Sırbistan'da sofra kurdu

Bursa Büyükşehir Sırbistan

Bursa Büyükşehir Sırbistan'da sofra kurdu

Sırbistan’ın Sancak bölgesindeki Tutin şehrinde yaşayan Müslüman Boşnaklar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

BURSA (İGFA) - Bursa’da bu sene Ramazan ayı özlenen tüm güzellikleriyle yaşanırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Balkan coğrafyasında düzenlediği programlarla soydaşlarımıza da Ramazan ayının manevi iklimini hissettiriyor.

Sırbistan’ın Novi Pazar ve Tuti, Kosova’nın Mamuşa, Makedonya’nın Üsküp, Yunanistan’ın Gümülcine ve Bulgaristan’ın Kırcaali şehirlerinde iftar ve sahur programları organize eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, yardımlaşma ayı Ramazan’da Balkan coğrafyasında bambaşka bir iklim oluşturdu.

Program kapsamında ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin ve Osman Mesten, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Sırbistan Fahri Konsolosu Zarif Alp ve AK Parti yöneticileriyle birlikte Yeni Pazar Başkonsolosu Başar Başol’u makamında ziyaret etti. Türkiye ve Balkan coğrafyasında yaşanan konuların ele alındığı ziyaretin sonunda; Başkan Aktaş tarafından, Başkonsolos Başol’a ipek tablo hediye edildi.

Daha sonra Tutin şehrine geçen Başkan Aktaş ve beraberindekiler, Tutin Belediye Başkanı Salih Hot’u makamında ziyaret etti. Bölge Milletvekili Selma Kucevic ve yerel yöneticilerin de yer aldığı ziyarette, iki şehir arasında yapılabilecek işbirlikleri konuşuldu. Ziyaretlerin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindekiler, Tutin şehrinde düzenlenen iftar programına katıldı. Soydaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı öncesinde, Boşnak gençler tarafından ilahiler okundu. Ezanın okunmasıyla yüzlerce kişi, oruçlarını hep birlikte açarak dua etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan’ın bereketini paylaşmak ve birlik ile beraberliği pekiştirmek için Balkan coğrafyasına geldiklerini söyledi. Dostlarla birlikte iftar yapmanın önemine dikkati çeken Başkan Aktaş, “Sizlere Türkiye’den, özellikle Bursamızdan baki selamlar getirdik. Ramazan ayı dışında hangi zaman diliminde gelirsek gelelim, bugünkü gibi coşkulu ve heyecanlı olamazdık. Bizler birbirimize gerekliyiz. Allah, bu ayın hürmetine birlik ve beraberliğimizi artırsın. Türkiye, 84 milyon nüfuslu çok güçlü bir ülkedir. Güçlü bir liderimiz var. Bizim için Sancak Bölgesi çok önemli. Bizim için Balkan coğrafyası çok önemli. TİKA marifetiyle yapılan çalışmalar var. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de elimizden geleni yapacağız. Yaşasın, birlik ve beraberliğimiz. Rabbim ibadetlerimizi kabul, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” diye konuştu.

İftar programı sonrasında Bursa ekibi teravih namazını kılmak üzere Tutin Sultan Fatih Camii’ne geçerek soydaşlarımızla hasret giderdi.


Haber Kaynak : İGFA

SEDDK'dan açıkladı... Zorunlu Trafik Sigortası'nda hasarsızlık indirimi araçtan sürücüye aktarılıyor mu?

İstanbul Şile'de CHP önünde 'kızıma küfür ettiler' diye bağıran kişi gözaltına alındı

İstanbul'da usta sanatçı Zihni Göktay’a vefa ziyareti

Lalapaşa’dan 2026’ya kültür ve tarih dolu başlangıç

BNP Paribas Cardif Türkiye'nin 'Ailem Güvende Sigortası' Cardif Bireysel E-Şube ve CepteCardif Uygulaması'nda

Kütahya Belediye Başkanı Kahveci, Parkhayat Hastanesi'ni Ziyaret Etti

TÜRSAB BTK Yönetimi Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu Ziyaret Etti

Şuhut'taki Tarihi ve Kültürel Miras Alanları İncelendi

BUDO İstanbul seferlerinde Kabataş dönemi başlıyor

Kemer’de Uluslararası Öğrenciler “Bana Ülkeni Anlat” Festivali Düzenledi

İstanbul İSKİ'den Eyüpsultan'a dev yatırım

TBMM'de merkezi yönetim bütçesi görüşmeleri sürüyor

Denizli'de Sınıflar Arası Futsal Turnuvası Heyecanı Yaşandı

Triatlon Türkiye Kupası Finalleri 2026'da Mudanya'da Düzenlenecek

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Hemşehri Dernekleriyle Buluşmaları Sürdürüyor