Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Bursa'da Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği “Üretken Yapay Zekâ Çağında Akıllı Şehirler” konferansı, uzman isimlerin katılımıyla Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yapay zekâ ve veri yönetiminin şehirlerdeki önemi vurgulandı.

BURSA (İGFA) - Gemlik Belediyesi, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde “Üretken Yapay Zekâ Çağında Akıllı Şehirler” konferansı düzenledi. Etkinliğe Belediye Başkanı Şükrü Deviren, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda konuk katıldı. Konferansta yapay zekâ ve akıllı şehirler alanında uzmanlar sunum yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, “Yapay zekânın temeli veri. Veri toplayan ve anlamlandıran şirketler başarıyı yakalıyor. Belediyelerde dijital veri, değer üretiminin anahtarı. Ancak yapay zekâ fırsatlarla birlikte tehditler de sunuyor” dedi.

BAŞKAN DEVİREN: “DOĞRU VERİ, ŞEHİRLER İÇİN DÖNÜŞÜM DEMEK”

Başkan Şükrü Deviren, yapay zekânın kentlerdeki potansiyeline dikkat çekerek, “Değişime ayak uydurmalıyız. Yapay zekâyı insan çalıştırır, doğru veri olmadan sonuç alınamaz. Gemlik’te yazın nüfus beş katına çıkıyor. Her birimin verisi, ekonomik rahatlama ve hizmet kalitesi için kritik. Bu verileri doğru işlersek toplumsal dönüşümde yer edinebiliriz, yoksa kısır döngüde kalırız.” dedi.

Konferansta, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin, TED Üniversitesi’nden Prof. Dr. K. Murat Karakaya, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emre Biçer, İstanbul Beykent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Naci Efe, Kamu Bilişim Derneği’nden Yakup Şıvka ve yangınla mücadele uzmanı İlhami Aydın, yapay zekânın akıllı şehirlerdeki uygulamalarını ele aldı.


Haber Kaynak : İGFA

CHP'nin TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belli oldu

Sanatseverler İstanbul’un önemli müzeleriyle buluştu

İshak Paşa vefatının 538. yılında dualarla anıldı

'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan edildi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ailesizleşme topluma huzur vermez

Kireçburnu Gümrükçü İshak Ağa Camii açıldı

Konut piyasasında talep artışı!

1 Haziran'da 81 il pedal çevirecek... Türkiye genelinde dev bisiklet turu

Bursa Gemlik’te belediyecilikte yapay zeka çağı

Kritik alanlarda birçok şirket sınıfta kaldı! Şirketlerin deprem ve kriz anında iletişim planı yok!

Sakarya’nın gastronomi kimliğini Etnospor’da dünya tanıyor

Bornova’daki kültürel miras buluşmasında ‘Çağın Dervişi’ne saygı

İstanbul Büyükşehir'e 4. dalga operasyonu! CHP'den tepki: Ayarını bozduğunuz kantar gün gelir sizi tartar!

Kayseri Talas'ta son sürat kentsel dönüşüm

Malatya kültürü 7. Etnospor Kültür Festivali’nde tanıtılıyor

İkinci el araçlar bayram öncesi hareketlendi