Bursa'da Adliye Kavşağı'nda kirişlerin montajı tamam

Bursa

Bursa'da Adliye Kavşağı'nda kirişlerin montajı tamam

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakın Doğu Çevre Yolu’nun İstanbul Caddesi’ne bağlantı noktasındaki trafik yükünü ortadan kaldırmak için projelendirilen Adliye Kavşağı'nda, yol üzerindeki köprü kirişlerinin montajı tamamlandı.

BURSA (İGFA) - Bursa’da ulaşım sorununun ortadan kaldırılması amacıyla yol genişletme ve yeni yollar, akıllı kavşaklar, toplu ulaşımı teşvik, raylı sistem yatırımları gibi çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, trafiğin tıkanan damarlarını da yeni köprülü kavşaklarla açıyor.

Yeni adliye binasının da taşınmasıyla birlikte Yakın Doğu Çevre Yolu’nun İstanbul Caddesi’ne bağlantı noktasındaki trafik yükü her geçen gün artarken, Büyükşehir Belediyesi bu sorunu iki luplu kavşak ile çözüme kavuşturuyor.

Proje kapsamında, 3 açıklıklı 117 metre uzunluğunda ve 2 açıklıklı 54 metre uzunluğunda iki köprü ile 3 bin 500 metre bağlantı yolu yapılacak. Bölgede hummalı bir şekilde devam eden çalışmalar kapsamında Yakın Doğu Çevre Yolu’ndan Fuar Caddesine giriş için yapılan köprünün kiriş montajlarının ardından yolun gidiş ve geliş istikameti üzerindeki köprü kiriş montajları da tamamlandı. İki köprünün birbirine bağlantısı ile kavşak kollarına bağlantıyı sağlayacak yol imalatları da hızla devam ediyor.

Kent merkezinden geçen Ankara- İzmir yoluna alternatif alarak yapımına yaklaşık 30 yıl önce başlanan ve 10 yılı aşkın sürede tamamlanan Yakın Doğu Çevre Yolu'nun yükleri, özellikle Ankara yolu altındaki yoğun yapılaşmaya bağlı olarak  giderek artıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni adliye binası, Bursa BTM, fuar merkezi, Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi ve emniyet müdürlüğü binasıyla birlikte özellikle bu noktadaki trafik yoğunluğunun daha da attığını söyledi. Bu nedenle bölgeye kavşak yapmanın zorunluluk haline geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Başta adliye mensupları olmak üzere buradan hizmet alan vatandaşlarımızı rahatlatacak önemli bir proje. Bölge trafiği önemli ölçüde rahatlamış olacak. Çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. İnşallah yakında trafiğe açmayı planlıyoruz. Bursa'mıza hayırlı olsun" dedi.


Haber Kaynak : İGFA

Mardin Büyükşehir Belediyesi 65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Sağlıklı Yaşam Çay Saati Düzenliyor

Eyüpsultan Belediyesi, Karadolap Mahallesi'nde Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor

Bolu Belediyesi, Çevre Temizliği Denetimlerinde Yapay Zekâ Sistemini Devreye Aldı

Eyyübiye'de Gençlere Eğitim Desteği ve Yeni Merkez Müjdesi

Mardin'de Çocuklara Yönelik Doğa ve Hayvan Sevgisi Etkinliği Düzenlendi

Bolu'da ibadethanelerin temizliği için protokol yenilendi

Mazıdağı'nda İçme Suyu Sorunu Çözüldü

İZMEK, Altı Yeni Mahallede Kurs Merkezleri Açtı

Şahinbey Belediyesi, Sınava Hazırlanan Öğrenciler İçin Eğitimci Buluşması Düzenledi

Bakan Göktaş, Hayırda Yarışanlar Buluşması'nda Konuştu

İzmit'te Dünya Engelliler Günü'nde Ortak Yaşam ve Erişilebilirlik Vurgusu Yapıldı

Karatay Belediyesi Şeb-i Arus'ta Sıcak İkramlarla Misafirleri Ağırlıyor

Tepebaşı ve Altıeylül Belediyeleri Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Bakan Tunç'tan 17-25 Aralık Açıklaması: Milli İrade Üzerinde Güç Tanımıyoruz

İzmit Belediyesi, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nü Etkinliklerle Kutlayacak