Bursa'da Gençler E-Atık Konusunda Bilgilendirildi

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği dijital bilgi yarışması ile 647 lise ve üniversite öğrencisi elektronik atık yönetimi hakkında bilinçlendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği, Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında 'E-Atıksız Zihinler Dijital Bilgi Yarışması'nı düzenledi. 'İsrafı Kapat, Faydayı Aç' temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sıfır atık yönetim sistemi ve elektrikli elektronik atıklar konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi.

Geniş Katılımlı Bir Yarışma

Yarışmaya, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile Hürriyet, Tophane, Atatürk ve OİB Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nden toplam 647 öğrenci katıldı. Etkinlik, Marmara Belediyeler Birliği koordinatörlüğünde ve Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Şube Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi.

Elektronik Atıkların Doğru Yönetimi Vurgulandı

Yarışmada, bilgisayardan telefona, küçük ev aletlerinden kablolara kadar tüm elektronik atıkların doğru şekilde yönetilmesinin önemi üzerinde duruldu. Programla, gereksiz enerji kullanımının azaltılması, elektronik eşyaların uygun biçimde değerlendirilmesi ve çevre dostu alışkanlıkların yaygınlaştırılması amaçlandı.

Sertifika ve İkramlarla Tamamlandı

Eğitimlerin sonunda tüm katılımcılara dijital sertifika verildi. Yarışmanın her oturumunda ilk 10'a giren toplam 70 öğrenci ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait B Kafe tesislerinde ikramlarla ağırlandı. Öğrenciler, düzenlenen organizasyondan memnuniyet duyduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği'ne teşekkür etti.


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Gümüşhane Belediye Başkanı, Bayrağa Yönelik Saldırıyı Kınayan Açıklamaya Katıldı

Gümüşhane Belediye Başkanı, İŞGEM Toplantısına Katıldı ve Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

Gümüşhane Belediye Başkanı, Doğum Gününü Kutladı

Kütahya'da Şehit ve Gaziler İçin Mevlüt ve Kuran Tilaveti Programı Düzenlendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Lokantaları 2025'te 307 Bin Öğün Servis Etti

Denizli'de Uğur Mumcu'nun 33. Yılı Anıldı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Kütahya'da İl Protokolü ile Görüştü

Kepez'de Ritim Kepez Kadın Grubu için başvurular başladı

Keçiören'de NetMasa Çağrı Merkezi 145 Bin 554 Talebe Çözüm Üretti

Kepez Belediyesi'nin Mobil Sağlık Tırı, 2025'te 6.577 Kişiye Kanser Taraması Yaptı

Keçiören Belediyesi Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

Keçiören'de Sömestir Etkinliği: İllüzyon ve Oyunlar Yoğun İlgi Gördü

Mamak'ta Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği Başladı

Alanya'da İhtiyaç Sahibi Vatandaşa Konteyner Ev Desteği

Alanya'da Atatürk Caddesi'nde Altyapı ve Üstyapı Çalışmalarının Birinci Etabı Tamamlandı