Bursa'da Kar Mücadelesi: 280 Mahalle Yolu Açıldı, Mahsur Kalan 6 Kişi Kurtarıldı

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, etkili olan kar yağışına karşı 203 araç ve 1021 personelle mücadele ederek 280 mahalle yolunu ulaşıma açtı. İnegöl'de kara saplanan bir araçta mahsur kalan 6 kişi de ekipler tarafından kurtarıldı.

Bursa'da Kar Mücadelesi: 280 Mahalle Yolu Açıldı, Mahsur Kalan 6 Kişi Kurtarıldı

AKOM Koordinasyonunda Gece Boyu Çalışma

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanmaya karşı gece boyunca çalışma yürüttü. Sağlıklı ve güvenli ulaşımın devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda yürütülen karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. 17 ilçede devam eden çalışmalar kapsamında, kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamalarıyla yollar ulaşıma açık tutuldu. Özellikle kritik güzergahlarda önleyici çalışmalar titizlikle yapıldı.

İlçelere Göre Açılan Yol Dağılımı

203 araç ve 1.021 personelin görev aldığı çalışmalarda toplam 280 mahalle yolu ulaşıma açıldı. İnegöl'de 42, Keles'te 33, Büyükorhan'da 32, İznik, Mustafakemalpaşa ve Orhaneli'de 22'şer, Kestel ve Harmancık'ta 19'ar, Yenişehir'de 16, Orhangazi'de 12, Osmangazi ve Yıldırım'da 10'ar, Gemlik ve Nilüfer'de 5'er, Mudanya ve Karacabey'de 4'er, Gürsu'da ise 3 mahalle yolu trafiğe açıldı.

İnegöl'de Mahsur Kalan Vatandaşlar Kurtarıldı

İnegöl'ün Tuzla Tepel Yaylası'nda kara saplanan bir araçta mahsur kalan 6 kişi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, çıkacak sürücülerin ise kış lastiği ve zincir kullanmalarını tavsiye etti. Kar yağışıyla ilgili olumsuzluklar için ALO 153 ve 444 16 00 numaralı hatlardan Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşılabileceği bildirildi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com
Haber Kaynak : İGFA

Meteoroloji uyardı! Don, çığ ve buzlanmaya dikkat

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Evde Sağlık Hizmetlerinden 2025'te 22 Bin Kişi Yararlandı

Bursa'da Belediye Personeline Yılsonu Muhasebe Eğitimi Verildi

Bursa'da Kar Mücadelesi: 280 Mahalle Yolu Açıldı, Mahsur Kalan 6 Kişi Kurtarıldı

Kars'ta Kar Mücadelesi Sahada Denetlendi

Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger'in Yeni Yıl Ziyaretleri

Kafkas Üniversitesi Öğrencileri Kars Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Kütahya'da Yılbaşı Gecesi Görev Başındaki Personel Ziyaret Edildi

Nevşehir'de 'Dev Kardan Adam Eğlencesi' Düzenlenecek

Saruhanlı'da Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesislerin Toplu Açılışı Gerçekleştirildi

Nevşehir'de Toplu Taşıma Kartları Artık Çevrimiçi Vize Edilebilecek

Gümüşhane Belediye Başkanı, Aktutan Köyü Sakini Şükriye Bektaş'ı Son Yolculuğuna Uğurladı

Şuhut'ta 2026 Yılının İlk Nikahı Kıyıldı

Denizli'de Horoz Kart Sahipleri İçin Isınma Desteği Başvuruları Başladı

Gümüşhane'de Ulaşımın Kesintisiz Devam Etmesi İçin Belediye Ekipleri Çalışıyor