Bursa’da toplu taşımalara klima zorunluluğu gelecek mi?

Bursa’da toplu taşımalara klima zorunluluğu gelecek mi?

Bursa’da toplu taşımalara klima zorunluluğu gelecek mi?

Yaz aylarının bu kadar şiddetli, yakıcı geçtiği günümüzde, insanların iç içe olduğu otobüslerde, metrolarda klima ihtiyacı doğuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda toplu taşımalarda klima açma zorunluluğu üzerine bir yasayı yürürlüğe koydu fakat bu yasanın kullanılmadığı birçok şehir bulunmakta. Bunlardan bir tanesi de Bursa.

Reyhan ÖZBAKIR / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Bursa zaman geçtikçe nüfus olarak büyümeye devam ediyor. Son yıllarda Bursa’da bitmek bilmeyen bir toplu taşıma sorunu olduğu aşikar. Toplu taşıma araçları, iş, okul giriş-çıkış saatlerinde kalabalık olmasıyla bilinir. Fakat artık Bursa’da iş, okul giriş-çıkış saatleri dışında günün herhangi bir saatinde de aynı kalabalıkla karşılaşabiliyorsunuz. Bu toplu taşıma yoğunlu da kavurucu sıcaklarda çok büyük bir sıkıntı teşkil ediyor. Belediye, toplu ulaşım klimalarını denetlediğini söylüyor. Ne yazık ki bu konu hakkında kanun çıkmadığı sürece bir bütünlük söz konusu olamaz.

“İNSANLAR  TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA FENALAŞIYOR!”

Vatandaşlar bu konu hakkında muzdarip olduklarını her sosyal mecrada belirtiyorlar. Bu konu hakkında görüşlerini aldığımız vatandaş Emir Erdem Bali, “Bu sıcaklarda özellikle otobüslerin klimalarını açmaması veya çalışmıyor olduğunu söylemesi bizleri çok yoruyor. Havalar 36-40 derece iken klimaların çalışmaması, içerideki kalabalık ile birleşince zaman zamana fenalaşan insanlar da görüyoruz. Klimalar bozuk mu bilmiyorum. Söylendiği üzere bozuksa, belediyelerin acilen bu sorunu çözmeleri gerekiyor.” ifadelerini belirtti.


Haber Kaynak : İGFA

Gebze’de babaya tokat atan şüpheli İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Maltepe sonbaharı piknikle karşıladı

60 STK temsilcisi toplumsal cinsiyet eşitliği için eğitim aldı

İstanbul Beylikdüzü'nden bağımlılıkla mücadelede psikolojik destek

Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali Bilecik’te yapıldı

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü: Erken teşhis hayat kurtarır

Sakarya'da Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı sona erdi

İstanbul'da ücretsiz ulaşımda 'Yol Arkadaşım Maltepe'nin yeni durağı Gülensu oldu

Salomon How To Trail Run 10. sezonu Kınalıada’da açtı

Gümrük kapılarında uyuşturucuya dev darbe!

Keşanlı atlet Ahmet Tek’ten İstanbul’da çifte başarı

Müziğin sihirbazları Ziynet Sali için İstanbul’da

Siber suçlarla mücadelede 364 şüpheli yakalandı

12 Dev Adam Avrupa ikincisi oldu! Tebrikler peş peşe geldi

Üçüncü cips fabrikasını Bursa'da kurdu