Bursa'da Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı başladı

Bursa

Bursa'da Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı başladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Himayelerinde düzenlenen ve İnternet Gazetecileri Federasyonu'nun (İGF) proje ve içerik desteği verdiği Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Hüseyin İZCİ - Ercan ÇALIŞIR - Bursada Bugün / BURSA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen Türk Dünyası Yeni Nesil Medya Çalıştayı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’nda başladı.

Düzenlenen programda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir'in yanı sıra İGF Genel Başkanvekili Ümit Babacan, İGF Aydın Temsilcisi Serkan Torun, İGF Kocaeli Temsilcisi Soner Kılıç, İGF Yönetim Kurulu Üyesi Mecit Ünal ve İGF Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi de bulunuyor.

Medya Çalıştayı programında, dijital medya geleceği ve internet gazeteciliği konuşulacak. Çalıştay oturumlarında TRT Haber Dijital Yayın Uzmanı Sercan Türkyılmaz, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Kazakistan Radyo ve Televizyon Kurumu Muhabiri Aidos Nygymanov ve Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen konuşmacı olarak yer alacak.

Programın açılışında konuşan Bursa  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalıştayın hayırlı olmasını dilerken, "Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamızın bir devamı bu çalıştay. Bursa'ya verilen başkentlik, ciddi altyapımızın olduğunu gösterir vaziyettedir. İletişim hepimizi yakından ilgilendiriyor. Hepimiz dergi, gazete, internet gibi mecraları takip ediyoruz. Bizim gençliğimizde haberler birkaç gün sonra ulaşırdı. Bugün ise saniyelerle ulaşıyor. Herkes interaktif oldu. Dijital medya yeni arkadaşlık kurulmasını sağlıyor. Sanal zorbalık, aldatıcılık, siber saldırı gibi çok fazla art niyetli durumlarda mevcuttur" dedi.

"BURSA BASINI İSTANBUL'DAN SONRA İKİNCİ SIRADA"

Bilgi kirliliği ve provokasyon, dijital terörizm ciddi sorunlar olduğuna dikkati çeken Başkan Aktaş, "Türkiye'nin gelişimi, kalkınmasını hazmedemeyenler ön plana çıkıyor. Bursa basını, İstanbul'dan sonra ikinci sırada gelir. Yayıncılık faaliyetleri zenginleşti. Yerel medya Bursa'mız için bir şans. 46 gazete, 7 dergi, 31 radyo ve internet haber siteleri var. Bursa bugünde en büyük güçlerden biridir. Nefret söyleminin var olduğu bir zemin olduğu gerçektir. Bu sorun küreseldir ve mücadele etmek elzemdir. Ortak söylem ve eylem geliştirmeliyiz. Biz buna hazırız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, katılımcılara interaktif olarak seslendi. Altun, mesajında, Türk Dünyası ile iş birliklerini güçlendirecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

ÇALIŞTAYDA İLK OTURUM CANLI YAYIN

Namık Göz'ün moderatörlüğündeki ilk oturumda "Medyada Dezenformasyon ve Nefret Söylemi ile Mücadele" konusunu  Azerbaycan İçtimai TV Türkiye Büro Şefi Ramin Hüseynov, Star Gazetesi'nden Sevil Nuriyeva İsmayılov, Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli konuşuyor.

https://youtu.be/t5qt5QOI-vQ


Haber Kaynak : İGFA

Bayram sofralarında sebzeyi eksik etmeyin

Bayramda omurga sağlığına dikkat

Tutuklu Başkan Çalık’tan mesaj: Umudumu yitirmeyeceğim

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı'nda kazananlar belli oldu

Ankara ve İstanbul'dan Şam uçuşları başlıyor... İlk sefer 16 Haziran'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşkilatına mesaj: 'Türkiye Yüzyılı' hedefi demokrasi ve kardeşlik

Bursa İl Jandarma'dan bayramlık yoğun trafiği denetimi

İzmir 'iklim nötr' hedeflerini dünyaya tanıttı

Sinemalarda bugün vizyona girenler...

Ticaret'ten ilk 5 ayda rekor denetim... Bayram öncesi 14,2 milyon ürün denetlendi

Tiyatro Kooperatifi’nden yaz dayanışması... Bu yaz sahneler kapanmayacak

Bayramda güvenli sürüş için uzman uyarıları... "Monoton Sürüş" tehlikesine dikkat!

İstanbul Bakırköy'de bayramlık tıraş etti

81 ilde 'çevrene iyi bak' mesajı yankılandı

Saraçhane'de geleneksel bayramlaşma