Büyükçekmece 'Bozkırın Senfonisi'ne hazırlanıyor

Büyükçekmece

Büyükçekmece 'Bozkırın Senfonisi'ne hazırlanıyor

Geçtiğimiz aylarda, usta müzik adamı Taner Demiralp yönetiminde kurulan Büyükçekmece Sentezfoní Modern Folk Topluluğu, “Bozkırın Senfonisi” projesiyle 7 Haziran’da sahne almaya hazırlanıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Kuruluşundan önce Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde proje bazlı konserler veren topluluk, kısa sürede ilçede büyük ilgi gördü ve salonları doldurdu.

Müzik adamı Taner Demiralp'in liderliğindeki grup, alışılagelmiş topluluklardan farklı icralarıyla müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı. UNESCO'nun ilan ettiği 2023 Aşık Veysel yılı için "100 Mızraplı Aşık" ve Cumhuriyetimizin 100. yılı itibarıyla verdikleri "ATATÜRKÜLER" konserleri büyük beğeni topladı ve yoğun talep üzerine tekrarları gerçekleştirildi.

Topluluğun en dikkat çekici özelliklerinden biri; müzik dışı mesleklerden gelen koristlerle gerçekleştirdikleri performanslarıdır. Kendilerini "amatör görünümlü profesyonel topluluk" olarak tanımlayan grup hem görsel hem de işitsel zenginlikleriyle dinleyicilerine farklılıklar yaşatmayı hedefliyor. Dijital müzik ortamında da çalışmalarını yayımlayan topluluk, bu yönüyle de müzik arşivlerine not düşüyor.

100’ün üzerinde amatör ruhlu müzik tutkununu ve müzisyeni aynı sahnede buluşturan  Büyükçekmece Sentezfoní Modern Folk Topluluğu, merkez noktası Büyükçekmece'den tüm Türkiye'ye sesleniyor. 2024 sezonu için hazırladıkları "Bozkırın Senfonisi" projesiyle 7 Haziran Cuma, 20.30’da  Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde izleyicileriyle buluşacaklar.


Haber Kaynak : İGFA

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Erdoğan: Küresel enerjinin güvenli limanıyız... Akkuyu'dan ilk elektrik yıl sonunda

Başkan Özdemir'den liselilere 'umutlarınızı bırakmayın' mesajı

İstanbul gençliği alarm veriyor!

İstanbul hasar tespit çalışmalarında son durum

Denizlili para okçusu Türkiye şampiyonu oldu

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

İSKİ’den Silivri bölgesine önemli çevre yatırımı

Gülsin Onay, Mayıs'ta 5 şehirde sahne alacak

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

İstanbul Bakırköy Belediyesi'nden devlet okullarına su arıtma desteği

Temiz Beylikdüzü için belediye gönüllülerle el ele