Büyükçekmece 'Bozkırın Senfonisi'ne hazırlanıyor

Büyükçekmece

Büyükçekmece 'Bozkırın Senfonisi'ne hazırlanıyor

Geçtiğimiz aylarda, usta müzik adamı Taner Demiralp yönetiminde kurulan Büyükçekmece Sentezfoní Modern Folk Topluluğu, “Bozkırın Senfonisi” projesiyle 7 Haziran’da sahne almaya hazırlanıyor.

İSTANBUL (İGFA) - Kuruluşundan önce Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde proje bazlı konserler veren topluluk, kısa sürede ilçede büyük ilgi gördü ve salonları doldurdu.

Müzik adamı Taner Demiralp'in liderliğindeki grup, alışılagelmiş topluluklardan farklı icralarıyla müzikseverlerin büyük beğenisini kazandı. UNESCO'nun ilan ettiği 2023 Aşık Veysel yılı için "100 Mızraplı Aşık" ve Cumhuriyetimizin 100. yılı itibarıyla verdikleri "ATATÜRKÜLER" konserleri büyük beğeni topladı ve yoğun talep üzerine tekrarları gerçekleştirildi.

Topluluğun en dikkat çekici özelliklerinden biri; müzik dışı mesleklerden gelen koristlerle gerçekleştirdikleri performanslarıdır. Kendilerini "amatör görünümlü profesyonel topluluk" olarak tanımlayan grup hem görsel hem de işitsel zenginlikleriyle dinleyicilerine farklılıklar yaşatmayı hedefliyor. Dijital müzik ortamında da çalışmalarını yayımlayan topluluk, bu yönüyle de müzik arşivlerine not düşüyor.

100’ün üzerinde amatör ruhlu müzik tutkununu ve müzisyeni aynı sahnede buluşturan  Büyükçekmece Sentezfoní Modern Folk Topluluğu, merkez noktası Büyükçekmece'den tüm Türkiye'ye sesleniyor. 2024 sezonu için hazırladıkları "Bozkırın Senfonisi" projesiyle 7 Haziran Cuma, 20.30’da  Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde izleyicileriyle buluşacaklar.


Haber Kaynak : İGFA

İBB'den Marmara Denizi'nde derin temizlik

Kütahya Ticaret Borsası'ndan Hollanda çıkarması

NKT yaz sezonunu “Ormandaki Kulübe”de özel dinleti ile açtı

35. Akbank Caz Festivali'nde sahne alacak yeni isimler belli oldu

İstanbul Festivali gençlere yeni alanlar açıyor

Harbiye ağustosta da coşku dolu

Togg’da kiralar gibi T10X sahibi olma fırsatı

Bugün hava durumu nasıl olacak? Yağmur, rüzgar...

Başakşehir'de kediye şiddet olayının şüphelisi gözaltında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Büyük ve güçlü Türkiye'ye az kaldı

İstanbul-Halep uçuşları yeniden başladı

Düzce'de zincirleme trafik kazası

İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı

Kronik ağrıya meydan okuyun! Fibromiyalji çocuklarda da sık görülüyor!

MEB ve JENDER’den mesleki eğitimde iş birliği