GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Çamlıca Metrosu'nda hedef 2025

Çamlıca Metrosu

Çamlıca Metrosu'nda hedef 2025

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım çalışmaları devam Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar ile ilgili brifing aldı ve açıklama gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023’'ün Türkiye’'nin dört bir tarafında adeta hizmet fırtınası estirdikleri bir yıl olduğunu, özellikle dünyanın ve Avrupa’nın göz bebeği İstanbul’u gelişmiş ulaşım altyapısı ile modern raylı sistem ağlarıyla donattıklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu, devam eden projelerin tamamlanmasıyla İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,8 kilometreden 394,5 kilometreye çıkacağını, böylece raylı sistem ağının yüzde 50’den fazlasının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilmiş olacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Altunizade-Bosna Bulvarı metro hattı inşa çalışmaları tamamlandığında Altunizade-Bosna Bulvarı arasının 8 dakika 40 saniyeye düşeceğini vurguladı.

“2023 yılının Bakanlık açısından açısından büyük projeleri tamamlayıp Türkiye’nin dört bir yanında hizmet fırtınası estirdikleri ve çok önemli kentiçi raylı sistem projelerini hizmete açtıkları bir yıl olduğunu kaydeden Bakan Uraloğlu," “22 Ocak’'ta İstanbul Havalimanı- Kağıthane Metro Hattı’nı, 8 Nisan'’da Başakşehir-Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı’nı, 12 Nisan'’da Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi-Kızılay Metro Hattı’nı, 30 Nisan'’da ise Kayseri Anafartalar-Hızlı Tren Tramvay Hattı’nı hizmete açtık. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilde devam eden 102,1 kilometre uzunluğundaki 9 ayrı kentiçi raylı sistem hattı projesinde de çalışmalara devam ediyoruz”" dedi.

İSTANBUL’'DA 130,2 KM METRO HATTI HİZMETE GİRDİ

İstanbul'’u Avrupa’'nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirlerinden biri yapmak için bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donattıklarını da kaydeden Bakan Uraloğlu, "“Dünyanın en özgün ve saygın kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar istanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130,2 km’dir. Marmaray üzerinden hizmete açıldığı günden bu yana 1 milyarın üstünde seyahat gerçekleşti. 2 Ekim 2022 tarihinde hizmete açtığımız Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosunda şimdiye kadar yaklaşık 9 Milyon İstanbulluya konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım imkânı sağladık. Bu yıl 22 Ocak’ta açtığımız İstanbul Havalimanı- Gayrettepe Metrosu hattı ile bugüne kadar 3,5 milyonun üstünde yolcu seyahat etti. 8 Nisan’da açtığımız şehir hastanesiyle bağlantılı olan Başakşehir- Çam Ve Sakura Hastanesi -Kayaşehir Metro Hattımızdan da açıldığı günden bugüne kadar yaklaşık 2 Milyon yolcu seyahat gerçekleştirdi”" diye konuştu.

55,7 KM OLAN 5 METRI HATTINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bakan Uraloğlu, şu anda toplam uzunluğu 55,7 km olan 5 metro hattında İstanbul için çalıştıklarını da ifade ederek, "“Bu hatlar; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro hattı, Kağıthane-Gayrettepe Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Kazlıçeşme–Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve şu an sizlerle bir araya geldiğimiz Altunizade–Çamlıca Camii–Bosna Bulvarı Metro Hattı’dır. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul’daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,5 kilometreye yükselecek. Böylece İstanbul raylı sistem ağının % 50’den fazlasını bakanlığımız inşa etmiş olacak. Bu bizim için büyük bir gururdur ve biz İstanbul’da kentsel hareketliliği teşvik edecek ve insanımızı toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümlerine yönlendirecek çalışmalarımıza devam edeceğiz”" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: çamlıca metrosu'nda hedef 2025

Levent Yüksel’in '30. Yıl Senfonik' İstanbul konseri kapalı gişe

Berkay'dan sahnedeyken duygusal veda

Türkiye sulak alanlar için kritik eşikte

Kepez'de 140 Okulda Göz Taraması Yapıldı, 3 Bin Öğrenciye Gözlük Desteği

Kepez'de Sömestir Festivali Renkli Etkinliklerle Devam Ediyor

Kepez'de Sokak Hayvanları İçin Hayırsever Desteğiyle Yeni Kulübeler

Keçiören'de 'Masal Dünyası' Çocuk Oyunu Yoğun İlgi Gördü

Kayseri Büyükşehir'den bilimsel makalelere destek

Bilecik ve Alaşehir Adalet Binaları İçin İhale Tarihi Belli Oldu

Adalet Bakanı Tunç, Bartın'da Ev Sahibi Türkiye Kura Töreni'nde Konuştu

Bakan Tunç: Çocuk Suçlarında Yasal Düzenleme İçin Komisyon Çalışmaları Bekleniyor

Tarsus'ta Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nın Lansmanı Yapıldı

Şırnak'ta Düzenlenen Operasyonda 142 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi

Tarsus'ta Zabıta Ekipleri, Sel Uyarısı Sırasında Mağdur Vatandaşa Yardım Etti

JAK Timleri, Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde Turistlerin Güvenliği İçin Nöbette