Can Erzincan'lılar Gebze'de buluştu

Can Erzincan

Can Erzincan'lılar Gebze'de buluştu

Gebze Dilovası Darıca Çayırova Erzincanlılar Derneği’nin (GEDİDAÇ) Gebze’de düzenlediği birlik ve beraberlik toplantısına Erzincanlı milletvekili, belediye başkanı, bürokrat ve iş adamları katıldı.

GEBZE (İGFA) - Şekerpınar Workinn Hotel’deki kahvaltı programına Erzincanlı siyasetçilerden CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan Refahiye Belediye başkanı Fatih Kök’ün yanı sıra Kocaeli Büyükşehir belediye başkan vekili Hasan Soba, MHP Gebze ilçe başkanı Coşkun Öztürk, CHP Gebze ilçe yöneticisi Erol Ateş, Erzincanlı bürokrat ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Gebze’de çöken binada yaşamını yitirenler için Kuran’ı Kerim okundu ve dua edildi. Daha sonra ise protokol konuşmalarına geçildi.

HAKAN ÇİL’İN GURBET YOLCULUĞU

Açılış konuşmasını yapan GEDİDAÇ Başkanı Hakan Çil, henüz 11 yaşındayken 4 katlı binada yakalandığı depremin ardından Erzincan’dan Gebze’ye gurbet yolculuğunu anlatırken, duygu dolu anlar yaşandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan Vekili Hasan Soba da, “Dün Kars’ın kurtuluşunu kutladık, bugün Erzincanlıların programındayız. Memleketimizin her yanı güzel, sivil toplum kuruluşlarımız da bu güzellikleri yansıtıyor. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.
Erzincan Refahiye Belediye başkanı Fatih Kök, “Hemşerilerimle burada olmaktan dolayı çok mutluyum, programı düzenleyen kuzenim Hakan Çil’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram da, bu tür toplantıların birlik ve beraberliğin güçlenmesi ve kaynaşma için önemli olduğunu söyledi.

SARIGÜL : “TEK GÖREVİM CAN ERZİNCAN”

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar birçok görev yaptım, milletvekilliği, belediye başkanlığı ama hepsi bitse de bitmeyecek tek görevim Can Erzincan olacak. 2005 yılında belediye başkanıyken 40 bine yakın Erzincanlıya burs ve iş verdim, hiçbirinin siyasi görüşüne bakmadım” dedi.

GEBZE ALINTERİNİN MERKEZİ

Konuşmasında Gebze’den de övgüyle bahseden Mustafa Sarıgül, “Burası alın terinin merkezi, ülkemizin en önemli yeri. Dernek başkanı Hakan Çil’i de kutluyorum, gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyor” dedi.
Engelli Ak Partili milletvekili Serkan Bayram ile yan yana oturan Mustafa Sarıgül, konuşmasında da Engelliler Bakanlığı kurulması gerektiğini belirtirken, “İlk Bakan da Serkan Bayram olmalı” diyerek alkış aldı.
Konuşmaların sonunda GEDİDAÇ Başkanı Hakan Çil, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’e, İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’a ve Refahiye Belediye Başkanı Fatih Kök’e hem plaket hem de yazdığı kitaptan hediye etti.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: can erzincan'lılar gebze'de buluştu

Muş Tarihi Çarşı'da Aydınlatma Yenileme Çalışmaları Başladı

Şanlıurfa'da İmam Bakır Mahallesi'ne Yol Çalışması

Muratpaşalı sporculardan Türkiye derecesi

Kocasinan Belediyesi Agrega Üretim Tesisi'nde 1 Milyon Ton Üretim ve 80 Milyon TL Tasarruf

Kartal'da Afetlere Hazırlık ve Haberleşme Semineri Düzenlendi

Patnos'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Şanlıurfa'da Klorlu Sulama Dönemi Sona Erdi

Patnos'ta Cumhuriyet Bayramı Töreni Düzenlendi

Alevi-Bektaşi Güçbirliği Platformu görüş ve beklentilerini açıkladı

Belediye Başkanı Cihan DEMİR'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kütahya'da 'Toprak, Ateş, Gelecek' Temalı Uluslararası Konferans Düzenlendi

Van Mimarlar Odası Belediye Eşbaşkanlarını Ziyaret Etti

Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, Muhtarlarla Çiftalan'da Bir Araya Geldi

KESDER Heyeti Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya'yı Ziyaret Etti

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, Mustafa Ersöz'ün Vefatı Nedeniyle Başsağlığı Diledi