Cevdet Yılmaz, ek bütçeyi Meclis'e sundu... Depremin maliyeti 104 milyar dolar!

Cevdet Yılmaz, ek bütçeyi Meclis

Cevdet Yılmaz, ek bütçeyi Meclis'e sundu... Depremin maliyeti 104 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şubat ayında yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin maliyetinin 104 milyar doları bulduğunu açıkladı.

ANKARA (İGFA)  - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şubat ayında yaşanan depremlerin kamu harcamalarında ciddi artışa neden olduğunu belirterek, depremin yol açtığı yıkımın maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulduğunu kaydetti. Yılmaz, 'ek bütçe yapılabilir' hükmünden hareketle hazırlanan ek bütçenin Yüce Meclisin takdirine sunulduğunu duyurdu.

2023 yılı Merkezi Yönetim Ek Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerine uzun yıllar görev aldığım TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başladıkları sosyal medya hesabından duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 yılı bütçe hedef ve tahminlerinin 2022 yılının ikinci yarısındaki makroekonomik görünüm ve beklentilerimiz çerçevesinde belirlendiğine dikkati çekerek, "Ancak küresel düzeyde sürmekte olan yükselen enflasyon, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar, emtia fiyatlarındaki dalgalı seyir ve Rusya-Ukrayna savaşı, makroekonomik görünüm ve varsayımlarda çok büyük değişimlere yol açtı. Özellikle Şubat ayında yaşadığımız asrın felaketi, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yaralarının sarılması çabaları, kamu harcamalarında ciddi artışa neden oldu. Depremin yol açtığı yıkımın maliyeti yaklaşık 104 milyar doları bulmaktadır" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/_cevdetyilmaz/status/1678723447608815617

Küresel belirsizlik ve risklerin devam ettiği bir ortamda, yüzyılın en büyük afetlerinden birinin de yaşanmış olmasıyla, bütçemizdeki mevcut ödeneklerin dağılımı ve kamu hizmetlerinde herhangi bir aksaklık oluşmaması amacıyla bütçemizde revizyona gitme ihtiyacı hâsıl olduğuna vurgu yapan Yılmaz, "Bizler bu ek bütçeyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın  liderliğinde; depremden etkilenen illerimizi daha güçlü şekilde ayağa kaldırmayı, çiftçimizin, esnafımızın, işçimizin, emeklimizin yanında olmayı hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sosyal desteklerle yanlarında olmayı ve ülkemizin kalkınma potansiyeline katkı sağlayacak eğitim ve sağlık başta olmak üzere altyapı yatırımlarını daha hızlı tamamlayabilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Anayasanın 161. maddesi çerçevesinde, 5018 sayılı Kanunun 19. maddesinde yer alan kanunla ek bütçe yapılabilir hükmünden hareketle hazırlanan Ek Bütçeyi Yüce Meclisin takdirine sunduklarını belirten Yılmaz, ek bütçenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.


Haber Kaynak : İGFA

Tarsus'ta Yoğun Yağışlara Karşı Belediye Ekipleri Sahada

Van'daki SAK Timi, Zorlu Kış Koşullarında Eğitimlerini Sürdürüyor

Jandarma 23 İlde Düzenlediği Operasyonlarda 6 Milyon Uyuşturucu Hap ve 270 Kilogram Madde Ele Geçirdi

Balıkesir'de Motosikletli Jandarma Timleri Önleyici Devriyeleri Sürdürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar: "Kocasinan, Sosyal Belediyeciliğin Başkentidir"

Karatay'da Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yerel Yönetimlere Eğitim

Karatay Belediyespor Güreş Takımı, Karaman Turnuvası'ndan İkincilikle Döndü

Haliliye Belediyespor Yıldız Kızlar Takımı, Şampiyonluk Kupasını Başkan Canpolat'a Sundu

Eyyübiyeli Karateci Mehmet Ali Ataş, Türkiye İkinciliğini Kazandı

İzmir’de kiralar 20 kat arttı

Sanayide Marmara dışına tahliye planı

Sadabad Sarayı'nda Tarihi Duvarlar ve Kapılar Aslına Uygun Restore Ediliyor

Ordu'da Toplu Konut Projesi Kuraları Çekildi

Nilüfer'de Mahalle Talepleri Saha Ziyaretleriyle Değerlendirildi

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu Şubat Programını Açıkladı